Inschrijven voor het nieuwe schooljaar

De NME- contactpersonen en -coördinatoren van de basisscholen in Amersfoort ontvangen ieder jaar in april de NME-gids. De scholen kunnen zich vanaf juni inschrijven voor NME-activiteiten voor het nieuwe schooljaar. A-scholen mogen zich al inschrijven in mei.

Kosten voor scholen uit Amersfoort

A- en B-scholen
Het abonnementsbedrag voor A- en B-scholen is € 11,00 per groep per jaar. Daarvoor kun je onbeperkt leskisten en themalessen voor je school reserveren.

Voor begeleide lessen en materiaalpakketten betaal je wel een extra bijdrage. Die prijzen staan op het inschrijfformulier en in de NME-gids. De rekening voor de abonnementskosten en de kosten van de betaalde producten ontvangt de school aan het eind van het schooljaar.

De kosten van ‘Boertjespad’ en ‘Pronkepauw, hoe staan je ogen nou?’ verrekent de school met de Stadsboerderij De Vosheuvel. De lessen naar de boerderij worden in rekening gebracht door Boerderij in de Kijker. 

C-scholen betalen geen abonnementskosten.

Zij betalen voor het gebruik van een leskist € 20,00. Ook kan een C-school materiaalpakketten bestellen of een les naar een boerderij reserveren. Hiervoor krijgt de school aan het eind van het jaar een rekening. De kosten van ‘Boertjespad’ en ‘Pronkepauw, hoe staan je ogen nou?’ verrekent de school met de Stadsboerderij De Vosheuvel. De lessen naar de boerderij worden in rekening gebracht door Boerderij in de Kijker.

Wanneer een C-school in de loop van het jaar toch thema-lessen of meer leskisten af wil nemen, kan de school overstappen op een abonnement als B-school.

Kosten voor scholen buiten Amersfoort

Voor scholen buiten Amersfoort gelden andere tarieven. De kosten voor de les ‘Een ochtend in de middeleeuwen’ bedragen €250,00. De kosten voor het gebruik van een leskistis €35,00. Themalessen zijn alleen te boeken in de periode dat de lessen ook door scholen in Amersfoort worden aangeboden. De prijs daarvan afhankelijk van de soort les €60,00 of €100,00. De kosten zijn inclusief BTW. Voor deze kosten stuurt het CNME een factuur.
Deze producten zijn alleen te boeken voor het lopende schooljaar, nadat een schooljaar een maand oud is. En zijnalleen via de mail naar cnme-scholen@amersfoort.nl of telefonisch te reserveren.

A-scholen

Wil je als basisschool meer gestructureerd met NME aan de slag, dan wil je in Amersfoort een A-school zijn.

Daarvoor moet tenminste één leerkracht een cursus gevolgd hebben. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer de gereserveerde leskisten en materiaalpakketten moeten worden opgehaald in Het Groene Huis, staat in een herinneringsmail die de school 2 weken voor de uitleenperiode ontvangt. Daarin staat ook wanneer de leskisten weer terug moeten zijn.

 

Home Onderwijs Basisonderwijs Abonnement BO