Vrijwilliger worden bij het CNME?

Kijk af en toe op onze site om te kijken of er een vacature is voor bijvoorbeeld medewerker in het groen of gastvrouw/heer.

Wat is er te doen?

Bij CNME Amersfoort werken naast een paar betaalde medewerkers ook 75 gedreven vrijwilligers: op het Landgoed, in het gebouw Het Groene Huis en op het Middeleeuws Erf. Het CNME kan niet zonder vrijwilligers, bijvoorbeeld buiten bij het onderhouden van de vlindertuin en de plantvakken voor het gebouw. Of werken in de Middeleeuwse moestuin en ook het 'ruige werk': het park vrijhouden van braam en brem. Binnen is er ook van alles te doen: het controleren van lesmaterialen, ontvangen van schoolklassen, het bijhouden van de collectie opgezette dieren en het te woord staan van bezoekers.

Wat bieden wij?

Vrijwilligerswerk bij ons betekent werken in een divers gedreven team. Alle medewerkers tonen veel inzet, enthousiasme en grote betrokkenheid voor de Amersfoortse natuur en duurzaamheid.

Onze vrijwilligers krijgen onder andere:

  • Een nieuwsbrief 
  • Een eindejaarsfeest en een jaarlijks uitje
  • Indien van toepassing werkkleding

Heb je belangstelling?

Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator Ilona Heidotting via 033-4694320 of via i.heidotting@amersfoort.nl (woensdag afwezig)

Ilona Heidotting

Groen vrijwilligerswerk op een andere plek

 

In Het Groene Huis krijgen we veel aanvragen voor vrijwilligerswerk in het groen. Helaas zit onze groep vol. Maar er zijn andere fijne plekken waar je in het groen kunt werken. Incidentele klussen staan vaak in de agenda op onze site en kijk ook eens hier:

https://www.ivn.nl/afdeling/amersfoort/handen-uit-de-mouwen/   

periodiek op zaterdagochtend in bos Nimmerdor

https://www.arocha.nl/nl/a-rocha-amersfoort/wat-doen-we/     

natuurwerkdagen op landgoed Coelhorst

Ook groene vingers? – Tuinen Van Verbinding 

moestuinieren in Rustenburg

Wil je liever een vast dagdeel werken, kijk dan eens bij De Eemstadboerderij of Landinzicht. 

https://eemstadboerderij.nl/de-boeren/       

https://landinzicht.net/tuinderij/   De tuinderij is een zelfoogst- en pluktuin aan de rand van Amersfoort Vathorst. Hier verbouwen (zorg)deelnemers onder begeleiding van tuinder Nienke, seizoenstuinder Aniek en vrijwilligers op ecologische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen. Tuinvrouw Nienke kan veel handjes gebruiken. Het is een hele leuke plek. Ga er maar eens kijken!

Home Over ons Word vrijwilliger