Zwerfafval

Erger jij je ook zo aan zwerfafval? Ben jij een actieve opruimer in de stad? Of wil je dat worden? Kijk dan eens op één van deze sites voor inspiratie:

www.amersfoortschoon.nl(meld je aan als opruimer in Amersfoort en haal een gratis vuilgrijper bij een van de uitgiftepunten in de stad. Zie de roze punaises)

www.enjoycleaningup.com  (schakel je hond in als hulp)

literatie app (met deze app kun je foto’s maken van alle rommel die je hebt opgeruimd. Zo kan worden bijgehouden hoeveel zwerfafval er is)

back to sender (stuur het zwerfafval terug naar de producenten)

Zwerfafval geeft een gevoel van onveiligheid. En het kost jaarlijks € 775.000 om het op te laten ruimen. U kunt meewerken aan een schone stad.

Zelf zwerfafval te lijf

Organiseer bijvoorbeeld samen met uw buren, de school van uw kind(eren), sportclub of andere vereniging een actie om zwerfafval op te ruimen. De gemeente helpt u graag met prikkers, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalzakken. Na de actie zorgt de gemeente dat het afval gratis wordt opgehaald.

Heeft u zelf een goed idee om onze stad schoon te houden? Stuur een mail naar: gewoonschoon@amersfoort.nl

Denk aan je eigen en de veiligheid van anderen als je ervoor kiest om zwerfafval op te ruimen in de buurt! De volgende vuistregels zijn van toepassing:

  • Geen zwerfafval ruimen langs wegen waar men harder mag rijden dan 50km (wijkomsluitingswegen).
  • Draag een hesje.
  • Zorg ervoor dat u andere weggebruikers niet tot last bent.
  • Kijk goed uit in het verkeer.

 

Lessen over zwerfafval voor onderwijs

De gemeente biedt lessen aan over (zwerf)afval voor kinderen in het basisonderwijs. Ook het voortgezet onderwijs en mbo kunnen gebruik maken van lesaanbod. Wilt u advies of ondersteuning bij onderwijsprojecten over (zwerf)afval, kijk dan op:

Zwerfafvallessen basisonderwijs

Zwerafvallessen voor VO en MBO

 

Melden zwerfafval in Amersfoort

Melden dat afval is neergegooid op straat of in een park kan online via https://www.amersfoort.nl/melding-doen   of door te bellen met de gemeente, telefoonnummer 14 033.

Home Groen Amersfoort In Actie Zwerfafval