Uw huis natuur-en milievriendelijk

Steeds meer Amersfoorters verduurzamen hun huis. Lees hun ervaringen op amersfoortduurzaam.nl . Wil jij ook aan de slag? Ga voor onafhankelijk advies naar het duurzaambouwloket, het energieloket van de gemeente Amersfoort. Daar vind je informatie over allerlei maatregelen die je kunt nemen: van besparen tot zelf opwekken én van klein tot groot. Denk bijvoorbeeld aan een groen dak? Een groen dak heeft allerlei voordelen. Het vangt regenwater op, zorgt voor verkoeling in de zomer, isoleert in de winter en trekt allerlei insecten en daarmee vogels naar uw tuin.

Bent u op zoek naar een totaaloplossing voor gasloos wonen en het verduurzamen van je woning naar nul-op-de-meter of energieneutraal woning óf voor uw VVE? Ga dan eens langs bij 033energie in het Centrum voor Duurzaam Renoveren. Samen met partners ontwikkelde zij duurzame renovatieconcepten voor verschillende woningtypen, van tussenwoningen tot monumenten en appartementencomplexen.

Verschillende dieren, zoals gierzwaluwen en vleermuizen, zijn voor hun verblijfplaats afhankelijk van gebouwen. Zij kunnen last hebben van werkzaamheden, bijvoorbeeld bij na-isolatie. Hoe u dit kunt voorkomen of juist voor positieve effecten kunt zorgen, leest u in deze handige checklist voor natuurvriendelijk bouwen.

Checklist groen bouwen

Home Groen Amersfoort In Actie Duurzaam doen Uw huis natuur-en milievriendelijk