Groen doet goed

Misschien herken je het volgende: een kind dat, weer of geen weer, in het park op zijn rug naar de lucht ligt te staren, een paar vriendjes die door het bos struinen op zoek naar kastanjes of takken, kinderen die ieder stukje gras gebruiken om te voetballen, anderen klimmen op of in elke (omgevallen) boom alsof het een klimrek is. Ieder kind vindt zijn eigen weg in de natuur. En creeert herinneringen om met een glimlach aan terug te denken.

Niet voor alle kinderen in Amersfoort is het echter vanzelfsprekend dat ze in het bos, bij de rivier of in het park komen. Daarom doet Amersfoort mee aan het provinciale project Groen doet Goed. Samen met IVN Utrecht, acht andere gemeenten en onze lokale partners (Stichting ABC, GGDrU, Huis van Bartels, Elisabeth Groen, Natuurboerderij de Brinkhorst en groene ZZP-ers) zoeken we naar mogelijkheden om zoveel mogelijk kinderen in Amersfoort de kans te geven de natuur te ontdekken. Waarom? Dat lees je in deze factsheet. Op de hoogte blijven van wat we met z.n allen doen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Amersfoortse projecten van 2020 - 2023:

  • Naschoolse natuuractiviteiten in 10 ABC-wijken, door combinatiefunctionarissen Natuur in samenwerking met Stichting ABC en B.Slim
  • Activiteiten bij Wijk NME Liendert Huis van Bartels en Wijk NME-Beekdal (Elisabeth Groen)
  • Opzetten Wijk NME's in het Soesterkwartier en in Vathorst (Natuurboerderij de Brinkhorst) 
  • Extra kinderactiviteiten bij evenementen van het CNME Amersfoort

Meer hierover lees je op de site van Groen doet Goed

Vind je ook dat meer kinderen vaker buiten moet spelen?

Kies dan eens voor een bijzondere, uitdagende of sportieve ervaring in de natuur, wanneer je op zoek bent naar de invulling van een kinderfeestje of vrije middag, zoals een natuurkinderfeestje of een vrije middag spelen op een natuurspeelterrein.

Ben je leerkracht en kom je naar het Landgoed Schothorst voor een themales? Kijk eens of je ervoor of erna nog een uurtje naar onze natuurspeelplaats kunt gaan.

Professionals die kinderen meer in contact willen brengen met de natuur in en om Amersfoort, bevelen wij van harte het verslag van Rosanne Top aan. Zij onderzocht in het kader van haar afstuderen voor het CNME Amersfoort het contact tussen kinderen en de natuur. Of neem via Brigit Kuypers contact op met ons Groen doet Goed netwerk

Tips

Home Groen Amersfoort Groen beleid Groen doet goed