Kinderboerderijen

Amersfoort boft maar met Natuurboerderij de Brinkhorst en Stadsboerderij de Vosheuvel. Je kunt er kennis maken met dieren zoals schapen, geiten en kippen. Het zijn bovendien heerlijke groene plekken waar je ook lekker kunt spelen.


Natuurboerderij de Brinkhorst
Wageningseberg 43, Amersfoort

Natuurboerderij de Brinkhorst is een groene oase in de wijk Vathorst. Het is een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud. De kinderboerderij biedt onderdak aan boerderijdieren van diverse Nederlandse rassen. Deze dieren kun je zien en aaien in de knuffelweide. Het erf en de stal kun je tijdens de openingstijden bezoeken, de rest van het terrein is openbaar wandelgebied. Dit wandelgebied laat zien hoe het landschap er heeft uitgezien voordat Vathorst gebouwd werd, toen alles nog boerenland was. Op het erf kun je heerlijk buiten spelen. Er is heel veel ruimte zodat je kunt rondracen met een voertuig uit ons wagenpark. Leef je lekker uit in de natuurspeelplaats met klimmen en klauteren en vies worden. Heb je van het spelen lekkere trek en dorst gekregen? Bezoek ’t Brinkeltje. Hier is van alles te koop, van koffie, ijs tot duurzame producten en originele cadeaus. Ben je op zoek naar een unieke kinderfeestje? Ook dat kan hier op de Natuurboerderij De Brinkhorst!
Natuurboerderij De Brinkhorst

 
Stadsboerderij De Vosheuvel
Heiligenbergerweg 187 in  Amersfoort

In een dierentuin kijk je naar de dieren, op Stadsboerderij De Vosheuvel sluit je er vriendschap mee! Je aait ze, knuffelt ze, praat met ze. De boerderij ligt in een prachtig stukje natuur, waar het binnen en buiten de omheining goed toeven is. De meeste mensen komen natuurlijk naar Stadsboerderij de Vosheuvel voor de dieren. Naast de grotere boerderijdieren zoals de koeien, pony's, ezels, varkens, geiten en schapen zijn er ook kleinere dieren zoals kippen, konijnen en knaagdieren. In de knuffelweide kunnen jong en oud de geiten aaien en knuffelen. Klik hier om te zien welke dieren er allemaal wonen. Er is ook een grote vijver waar diverse watervogels te bewonderen zijn. In de stal bevinden zich naast onze Kune kune varkens nog andere dieren. De koeien lopen achter in de rustweides en in de winter staan ze op stal onder de wagenloods. Bezoek ook de twee bijzondere tuinen: de kippentuin en de natuurtuin. Maar er is nog meer te doen en te ontdekken op Stadsboerderij De Vosheuvel. Wat dacht je van kinderfeestje vrieren of een voerkind worden!
Lees alles over deze fantastiche plek: Stadsboerderij de Vosheuvel

Home Groen Amersfoort Het Groen in Kinderboerderijen