Boerenwerkklassen

Bij schoolklassen die op Groot Zandbrink komen, draait het om beleving. De boerderij en het landschap hebben een boeiend verleden waar veel over te vertellen is. Het blijft niet bij een verhaal. Op Groot Zandbrink kun je ook zien en doen. Zelf aardappels poten, grasland hooien, koeien melken of de kalfjes voeren, op Groot Zandbrink en bij de boeren in de omgeving kan het. De beleving die een schoolklas op Groot Zandbrink opdoet, zal de kinderen nog lang bijblijven.

Er is een groeiende afstand tussen stad en platteland, tussen boeren en burgers, tussen consumenten en de herkomst van voedsel.
De activiteiten op Groot Zandbrink hebben tot doel om vooral de jeugd te laten zien waar het voedsel vandaan komt en hoe de landbouw functioneert. Hiervoor wordt geen theoretisch of zwaar educatief programma ontwikkeld. Zelf doen, voelen, ruiken en proeven staat voorop. Er worden boerenwerkklassen aangeboden aan middelbare scholen. De leerlingen volgen dan een meerdaags programma, waarbij ze vooral de handen uit mouwen steken. Door mee te werken op een boerderij worden de kinderen enthousiast en betrokken. Dit kan zowel op Groot Zandbrink zelf als bij boeren in de omgeving.

Klik hier voor meer informatie.

Home Onderwijs Voortgezet Onderwijs Boerenwerkklas