Klimaattafel

Het Waterschap Vallei en Veluwe heeft tijdens de inspiratiedagen voor VO-scholen in Het Groene Huis de ‘klimaattafel wateroverlast’ gepresenteerd. Het is een attractief hulpmiddel voor het bereiken van waterbewustzijn in de stad. Met dit model kan je laagdrempelig (h)erkennen dat je als bewoners een deel van de oplossing voor wateroverlast in de stad vormt. Alle Amersfoortse middelbare scholen kunnen de 'klimaattafel wateroverlast' kosteloos reserveren.

Het klimaat verandert en grote regenbuien kunnen voor wateroverlast zorgen. Daar ligt niet alleen een taak voor de gemeente en het waterschap, maar voor iedereen. Hoe brengen we die informatie over? Dat kan met onze uitnodigende hands'on praktijkopstelling. Door de klimaattafel in te zetten in de klas, worden de gevolgen van extreme regenbuien op een speelse en interactieve manier duidelijk.

Tegelijk wordt duidelijk welke maatregelen kunnen helpen om deze wateroverlast te voorkomen. Want waar we in de klimaattafel wateroverlast creëren, bedenken we vervolgens samen met de deelnemers hoe we de inwoners van de stad weer van droge voeten kunnen voorzien. Hierbij is zichtbaar dat iedereen hierin iets kan betekenen. Doel is om te ervaren dat iedereen een rol heeft in het klimaatbestendig maken van de stad.

Je kan de 'klimaattafel wateroverlast' kosteloos reserveren via educatie@vallei-veluwe.nl.  

Kijk op de website van Vallei en Veluwe voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie en een filmpje op: Belevenisonderwijs

Home Onderwijs Voortgezet Onderwijs Klimaattafel