De NME-coördinatorencursus

 

De NME-coördinatorencursus voor wie?

De cursus is bestemd voor basisscholen waarvan het team en de directie meer continuïteit in NME willen realiseren. Meestal is er één leerkracht namens de school die de cursus volgt. Soms doen twee leerkrachten mee, zodat ze samen kunnen werken en elkaar kunnen vervangen. Na de cursus, ziet het CNME jullie school als A-school. Daarover lees je hieronder meer

Waarom?

Tijdens de cursus werk je aan een NME-werkplan en een leerlijn. Dat zijn hulpmiddelen, waardoor je overzicht krijgt op wat er aan NME gebeurt op school. Op die manier kun je op school beter structureel aandacht geven aan NME, natuur en duurzaamheid. Na het volgen mag jouw school een maand eerder reserveren dan de andere scholen, zodoende ben je zeker dat je voor de leerlingen de producten kunt reserveren die je graag wilt. Anders gaan de nieuwste en meest gewilde producten misschien aan jullie neus voorbij. Na het volgen van de cursus is je school een A-school. Zo profileren jullie je als school die goed aan de slag is met NME.

De inhoud

Het programma is afwisselend en bevat een mengeling van theorie,
ervaringen delen, doen en beleven.
Een greep uit dat wat aan bod komt:

  • Wat is NME?
  • Het maken van een doorlopende leerlijn NME, een planning van producten, zo mogelijk in combinatie met de op school gebruikte methode of projecten. Voor elke school zal dit er weer anders uitzien.
  • Een NME-plan voor je school en hoe krijg je hier draagvlak voor?
  • Duurzaamheid op school
  • Kijken in leskisten
  • ‘Biologische momenten’ beleven en zelf organiseren en geven aan de groep
  • Jouw rol als NME-coördinator, waaronder je positie als coördinator tussen de directie en je collega’s

Drie mogelijke redenen om mee te doen als A-school

Ook voor sommige A-scholen is het fijn dat de cursus gegeven wordt. Soms wil een school graag een tweede coördinator hebben. Het komt ook voor dat de huidige NME-coördinator op een andere school gaat werken of met pensioen gaat. Als die persoon van school verdwijnt, ontvalt de school de A-status.

Een derde reden kan zijn dat het al lang geleden is dat de school de cursus volgde en willen zij NME nieuw leven inblazen.

 

Data, tijden en locatie worden bepaald bij voldoende aanmeldingen.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Marijn van Laar m.vanlaar@amersfoort.nl

Home Onderwijs NME coordinator cursus