U bent hier

Middeleeuws erf

Verscholen in de natuur van het Landgoed Schothorst ligt het Middeleeuws Erf. Op dit boerenerf uit de vroege Middeleeuwen maak je kennis met de gebouwen, gewassen en mensen van rond het jaar 800. De boerderij is een reconstructie gebaseerd op opgravingen in Wijk bij Duurstede en is uniek in Nederland. Natuurlijk zijn er ook allerlei dieren op het erf, in de weide en de stal. Dat zijn oude huisdierrassen: schapen (Veluws heideschaap), geiten (Nederlandse landgeit) en kippen (Kraaikoppen).

 

Op het middeleeuws erf ervaar je het eenvoudige middeleeuwse boerenleven dat was afgestemd op de natuur. Hoe rook het daar? Mochten er dieren vrij rondlopen? Hoe hielden ze zichzelf warm? En deden ze toen ook spelletjes?

 

Op de woensdagmiddag loopt onze gastvrouw in middeleeuwse kleding. Natuurlijk mag je haar allerlei vragen stellen! Tijdens de Vikingweekenden kun je op het erf verschillende ambachten van de middeleeuwen bekijken. Tijdens de Sibbedagen mag je ook zelf aan de slag. Zie onze agenda voor data.

 

Achtergrond Middeleeuws Erf

Filmpje over middeleeuwse ijzerwinning  

Filmpje Viking Market Battle & Walhalla

Filmpje De Vikingen nemen landgoed in Schothorst

Spiral of Vengeance

Bergkamp Sibbe | Promotional Video  

 

Adres & Openingstijden