Vergroen je buurt tijdens het Nationale Boomspiegelfeest

25 september 2023

Van 30 september tot en met 8 oktober 2023 viert Amersfoort het Nationale Boomspiegelfeest, en jij kunt meedoen! Honderden enthousiaste Nederlanders trekken de straten in om boomspiegels te transformeren in groene oases. Deze prachtige initiatieven verfraaien niet alleen onze straten, maar dragen ook bij aan biodiversiteit, waterbeheer, klimaatadaptatie, gezondheid en een algeheel positief humeur. Sluit je aan bij Guerrilla Gardeners en maak deel uit van deze groene revolutie!

Hoe werkt het?

Of je nu een bewoner, een organisatie of een bedrijf bent, iedereen kan meehelpen. Als Guerrilla Gardener kun je direct aan de slag. Adopteer een boomspiegel in jouw straat en neem het beheer ervan over van de gemeente. Of bundel de krachten met je buren en geef de hele straat een groene make-over. In bijna elke Amersfoortse wijk zijn al inspirerende voorbeelden te vinden, en samen kunnen we alle boomspiegels in Amersfoort vergroenen.

De meeste boomspiegels zijn momenteel nog kaal, grijs en onaantrekkelijk, zonder planten of bloemen. Gelukkig bieden deze stukjes onbenutte grond in Amersfoort een enorme kans om onze stad te verrijken met meer kleurrijke flora. Hoe meer mensen boomspiegeltuinen in hun buurt aanleggen, des te meer kleine bloemenparadijzen ontstaan. Dit leidt tot prachtige, vrolijke straten en is bovendien gunstig voor bijen, vlinders en andere kleine dieren. Deze boomspiegeltuinen bieden voedsel en schuilplaatsen voor deze belangrijke wezens.

Als je het grootschaliger wilt aanpakken, bekijk dan de richtlijnen op de website van de gemeente Amersfoort op de pagina 'Samen maken we de stad groener'. Voor inspiratie en tips kun je terecht op de website van Guerrilla Gardeners NL, specifiek op de pagina gewijd aan het Boomspiegelfeest.

 

Doe mee met het Nationale Boomspiegelfeest en maak Amersfoort groener en mooier dan ooit tevoren!

Home Nieuws Vergroen je buurt tijdens het Nationale Boomspiegelfeest