Twee wandelingen door Park Schothorst

15 oktober 2023

Vanaf 15 oktober starten vanuit Het Groene Huis twee beschreven wandelingen door Park Schothorst. Iedere wandeling is ongeveer 4 kilometer lang en geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. De bijzondere natuur van het Park staat voorop. Daarnaast is er volop aandacht voor de geschiedenis van het park, de bijzondere architectuur en de kunstwerken in de openbare ruimte.

Veel Amersfoorters kennen Park Schothorst. Ze komen er om te sporten, te spelen of te wandelen. Vaak lopen ze zo hun eigen vaste rondje en zijn zich niet bewust van de bijzondere natuur, kunstwerken en architectuur die Park Schothorst zo bijzonder maken. Van de rijke geschiedenis en de zichtbare herinneringen zijn zij zich ook niet bewust. En maar weinig mensen wijken af van hun vaste route. Met deze twee wandelingen wil het CNME van Gemeente Amersfoort daar verandering in brengen.   

Een wandeling loopt door het groen langs de randen van de woonwijken Schothorst, Zielhorst en Kattenbroek. Naast bijzondere bomen en de natuur bij de vijver van Emiclaer is er ook aandacht voor de bijzondere architectuur van de kattenrug tot de stadsmuur van Kattenbroek. De andere wandeling loopt meer door het groen aan de Hooglandzijde. Die wandeling voert langs bijzondere kunstwerken en de landschapsstijl en -elementen die nog herinneren aan de rijke geschiedenis van het Park.

De boekjes, met daarin de route én achtergrondinformatie, zijn gratis af te halen bij Het Groene Huis.  De wandelingen kunnen ook gecombineerd worden tot één wandeling van 8 kilometer.

Home Nieuws Twee wandelingen door Park Schothorst