Expositie Biodiversiteit in Amersfoort in Het Groene Huis

27 juni 2023

Vrijdagmiddag 7 juli opent wethouder van Lammeren in Het Groene Huis de expositie ‘Biodiversiteit in Amersfoort’. Deze inspirerende expositie laat zien wat biodiversiteit is, hoe we Amersfoort biodiverser (kunnen) maken en wat inwoners zelf kunnen doen.
 

De natuur in en om Amersfoort is prachtig. Er leven veel verschillende planten, dieren en micro-organismen. Deze soorten zijn allemaal met elkaar en hun leefomgeving verbonden en hebben elkaar nodig om te kunnen leven. Wij mensen maken daar onderdeel van uit en zijn er van afhankelijk om ons goed en gezond te voelen. Hoe er dat uit ziet, is te zien in deze expositie.

Bovendien laat de expositie zien hoe Amersfoort een biodiverse stad kan blijven en nog biodiverser kan worden. Er zijn inspirerende verhalen te zien van initiatieven en acties van mensen die daar een bijdrage aan leveren. Van een inwoonster die haar straat vergroend tot 98 boeren die zich inzetten voor de weidevogels in de Eempolder.

De expositie ‘Biodiversiteit in Amersfoort’ is te zien in Het Groene Huis van 9 juli tot en met 20 augustus 2023. Daarnaast zijn er binnen én buiten verschillende activiteiten voor volwassenen én kinderen.

Leer verder over de Expositie Biodiversiteit in Amersfoort.

Home Nieuws Expositie Biodiversiteit in Amersfoort in Het Groene Huis