Minivoedselbosjes

Het idee voor het minivoedselbos ontstond in 2022, toen Will Klein Sprokkelhorst aangaf dit bijzondere project te willen maken als eindwerkopdracht van de natuurgidsenopleiding van het IVN. Na een verzoek aan Gemeente Amersfoort kreeg het team uiteindelijk de beschikking over drie stukjes grond. Met gemiddeld vijf vrijwilligers ging het team vervolgens aan de slag. Hierbij maakten ze een inheemse eetbare tuin, een uitheemse kruidentuin en een inheemse medicinale tuin.

QR-code

Het minivoedselbos ligt voor Het Groene Huis en heeft een informatief bord met QR-code. Door die code te scannen, kun je de samenstelling van de tuinen ontdekken en informatie vinden over de planten. In deze zogenaamde plantenpaspoorten staan onder meer de herkomst van de planten, de juiste namen en de delen van de planten die gegeten kunnen worden.

Het doel van dit bijzondere project is om mensen bewust te maken van de verschillende inheemse planten en hen te inspireren om op een duurzame en natuurvriendelijke manier voedsel te verbouwen.

Het minivoedselbos is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen bewoners, natuurliefhebbers en overheid. Het plan laat zien dat het op kleine schaal voor een positief effect zorgt. Ook is duidelijk dat kennisdeling en bewustwording nodig zijn om duurzaamheid en het behoud van inheemse plantensoorten onder de aandacht te brengen.

Meer info: Wilderpad Minivoedselbos

 

Home Onze locatie Landgoed Schothorst Minivoedselbosje