Activiteitenroute ‘Op zoek naar het nest van uil’

‘Op zoek naar het nest van uil’ is een route vol leuke activiteiten en ontdekkingen, langs de mooiste plekjes van Landgoed Schothorst.

Om het nest van de jonge bosuil te vinden, moet je weten hoe een uil leeft. Kan jij net als een uil goed over boomtakken lopen en schommelen in de wind? Weet jij hoe uilen met elkaar praten? Als je helpt zoeken kom je van alles te weten over het leven van een bosuil!

Bekijk hier een leuk filmje over een uiltje dat mama kwijt is.

De activiteitenroute is speciaal ontwikkeld voor verjaardagsfeestjes. Kinderen zijn de hele ochtend of middag lekker buiten, doen actieve spelletjes en ontdekken spelenderwijs alles over het leven van een bosuil.

Reserveren

Bij de activiteitenroute hoort een tas met handleiding en benodigdheden. Deze kunt u vooraf reserveren door middel van het reserveringsformulier. De tas is op te halen en weer in te leveren tijdens kantooruren.

Goed om te weten: op zaterdag is Het Groene Huis gesloten. De kinderen kunnen dan ook niet naar het toilet. Mocht je de activiteitenroute op zaterdag willen doen, dient de tas op de vrijdag ervoor opgehaald te worden en de maandag erna weer terug te worden gebracht (of in overleg op een andere dag).

Voorbereiding

- De activiteit begeleid je zelf. Een prettig aantal kinderen is niet meer dan 10. 

- Ter voorbereiding is het handig als je het verhaal van uil alvast leest, je kan het hier downloaden, de voorbereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

- De route is 1,2 km en duurt tussen de 2 en 2,5 uur.

- Tijdens de route is ook een pauze voor de kinderen om iets te eten en te drinken dit moet je zelf meenemen.

- Als je een smartphone met internetverbinding heeft, kan je deze tijdens de route gebruiken voor filmpjes en geluidsfragmenten. Hiervoor heb je de app voor het scannen van QR code nodig.

Tip

Download hier de uitnodiging voor een verjaardagsfeestje.

Wil je dit kinderfeestje aanvragen?

Kinderfeestje aanvragen

Home Onze locatie Landgoed Schothorst Kinderfeestjes Op zoek naar het nest van de uil