Inheems Minivoedselbosje op landgoed Schothorst officieel geopend tijdens Groene Markt

5 juni 2023

Op zondag 4 juni is met veel enthousiasme het inheemse minivoedselbos op Landgoed Schothorst geopend tijdens de Groene Markt. Dit unieke plan is bedacht door Will Klein Sprokkelhorst van Wilderpad en is samen met vrijwilligers uitgevoerd. Het bos is een eindwerkopdracht van de natuurgidsenopleiding van IVN, in samenwerking met Gemeente Amersfoort.

Het idee voor het minivoedselbos ontstond in 2022, toen Will Klein Sprokkelhorst aangaf dit bijzondere project te willen maken. Na een verzoek aan Gemeente Amersfoort kreeg het team uiteindelijk de beschikking over drie stukjes grond. Met gemiddeld vijf vrijwilligers ging het team vervolgens aan de slag. Hierbij maakten ze een inheemse eetbare tuin, een uitheemse kruidentuin en een inheemse medicinale tuin.

QR-code

Het minivoedselbos ligt voor Het Groene Huis en heeft een informatief bord met QR-code. Door die code te scannen, kunnen bezoekers de samenstelling van de tuinen ontdekken en informatie vinden over de planten. Elke week worden er plantenpaspoorten toegevoegd. Daarin staan onder meer de herkomst van de planten, de juiste namen en de delen van de planten die gegeten kunnen worden.

Tijdens de Groene Markt verzorgde Will Klein Sprokkelhorst een kleine rondwandeling om bezoekers meer te vertellen over het inheemse minivoedselbos. Het doel van dit bijzondere project is om mensen bewust te maken van de verschillende inheemse planten en hen te inspireren om op een duurzame en natuurvriendelijke manier voedsel te verbouwen.

Prachtig voorbeeld

Het minivoedselbos is een prachtig voorbeeld van een samenwerking tussen bewoners, natuurliefhebbers en overheid. Het plan laat zien dat het op kleine schaal voor een positief effect zorgt. Ook is duidelijk dat kennisdeling en bewustwording nodig zijn om duurzaamheid en het behoud van inheemse plantensoorten onder de aandacht te brengen.

Meer info: https://wilderpad.nl/mini-voedselbos/

Home Nieuws Inheems Minivoedselbosje op landgoed Schothorst officieel geopend tijdens Groene Markt