Wandeling op landgoed Coelhorst

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Kapel Coelhorst
Adres:
Coelhorsterweg 35, Hoogland-West
Kosten:
€10,-

Ontdek de mooiste plekken en luister naar de bijzondere verhalen van dit eeuwenoude landgoed. Waarom is het landschap zoals het is? Waarom staan hier van die grote bomen en is het verderop niet begroeid? Onze gids laat je tijdens deze interactieve wandeling op een andere manier naar het landschap kijken.

Ontdek en beleef landgoed Coelhorst

Coelhorst is een landgoed aan de rand van Amersfoort. Met andere natuurgebieden vormt Coelhorst een groen lint langs de Eem. Het landschap kenmerkt zich door oorspronkelijke hakhoutbosjes, houtwallen, akkers en graslanden. Natuurmonumenten onderhoudt het landgoed Coelhorst, in samenwerking een lokale boer. De ree, bunzing, hermelijn, ijsvogel, buizerd en havik voelen zich thuis op Coelhorst. Ook de watervleermuis, dwergvleermuis en zangvogels als groenling en grauwe vliegenvanger leven in het gebied.

Goed om te weten

De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang en duurt zo'n 2,5 uur. Je loopt over de laan, maar ook door het weiland en over hekken. Trek geschikte kleding aan. Controleer jezelf op teken na een bezoek aan de natuur.

Aanmelden: verplicht via link: https://ticket.natuurmonumenten.nl/natuurmonumenten/nl/flow_configs/9/steps/select-your-tickets/show/872596
Bezoek de website

Home Agenda Wandeling op landgoed Coelhorst