Wandelen in Natuurgebied De Schammer “Leven met water”

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Natuurgebied De Schammer
Adres:
Parkeerplaats Mixed Hockeyclub Leusden
De Schammersteeg 2
3835 PT Stoutenburg (Leusden)
Kosten:
Gratis

Natuurgebied De Schammer maakte onderdeel uit van de Grebbelinie. Hoor meer over de geschiedenis van dit unieke gebied tijdens deze wandeling onder leiding van de gidsen van het Utrechts Landschap
Waarom zorgt dit natuurgebied er mede voor dat een groot deel van Amersfoort bij hevige regenval droge voeten houdt?

Van oudsher is de Schammer, gelegen naast de A28 en tussen Amersfoort en Leusden, een gebied dat vaak (deels) onder water liep. Geen wonder, want een groot deel van de vijftig tot zestig beekjes en beken van de Gelderse Vallei voeren hun water af via het Valleikanaal en de Eem. Vanuit de visie ‘Venster op de Vallei’ werd de Schammer daarom aangewezen en ingericht als waterbergingsgebied.
Daarnaast heeft Utrechts Landschap van de Schammer een prachtig natuurgebied gemaakt, waar veel ruimte is voor vogels en allerlei planten. Het is dan ook goed toeven in dit gebied.
Tijdens deze wandeling vertellen onze gidsen over de betekenis van dit nieuwe natuurgebied: water bergen, recreëren en natuur beleven.
Niet alleen voor natuurliefhebbers is het een prachtig gebied, maar ook de recreant komt hier volop aan zijn trekken want er zijn wandelpaden, fietspaden en struinroutes.

Aanmelden: Niet nodig
Bezoek de website

Home Agenda Wandelen in Natuurgebied De Schammer “Leven met water”