Vleermuizen in en om Amersfoort

Bruine grootoorvleermuizen (foto: Erik Broer)
Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Het Groene Huis en online
Adres:
Schothorsterlaan 21
Kosten:
gratis

Benieuwd naar de mysterieuze wereld van vleermuizen? In de WNA-lezing op dinsdag 12 september nemen experts je mee in de fascinerende wereld van deze nachtelijke vliegers. Erik Broer, coördinator van de Vleermuiswerkgroep Amersfoort (VLAM), en Lucas de Haan, stadsecoloog van de gemeente Amersfoort, vertellen over de verschillende soorten die voorkomen in en rond Amersfoort: hun levensstijl, hun gedrag en hun belangrijke rol in onze stedelijke omgeving. Over hoe vleermuizen zich aanpassen aan het stadsleven, hun ecologische betekenis, de bedreigingen die ze ondervinden en de maatregelen die worden genomen om hun leefgebieden te behouden. Aansluitend op de lezing kunnen toehoorders deelnemen aan een korte vleermuisexcursie op het landgoed Schothorst.

De werkgroep VLAM is eind 2014 opgericht om het vleermuisproject van de gemeente Amersfoort te vervolgen: het zoeken naar vleermuis-kraamverblijven in de stad. De gemeente kon dit project na drie jaar niet meer ondersteunen vanuit het stadhuis. VLAM nam het stokje over, maar werkt nog steeds samen met de gemeente. Anno 2023 werkt een grote groep vrijwilligers aan het in kaart brengen van de vleermuispopulatie, maar met een nieuw ontwikkelde methode.

Reserveren niet nodig. Koffie en thee zijn tegen betaling verkrijgbaar.
Online te volgen : Natuurlezing | Vleermuizen in en om Amersfoort. Vragen stellen kan alleen live in Het Groene Huis.

WNA Natuurlezingen worden georganiseerd door Werkgroep Natuurlezingen Amersfoort, een samenwerkingsverband van KNNV, IVN, Vogelwacht Utrecht en Gemeente Amersfoort.

 

Home Agenda Vleermuizen in en om Amersfoort