Verleden naar heden workshop weekend

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Middeleeuws Erf ‘De Bergkamp’
Adres:
Schothorsterlaan 21 Amersfoort
Kosten:
Zie omschrijving

Workshop plantaardig verven

Iris van Speerbijter geeft op beide dagen een workshop van 10 tot 17 u, een volledige dag dus. Tijdens deze workshop leer je de beginselen van plantaardig verven. Je gaat werken met aluin, meekrap, wouw, indigo en verse planten uit het seizoen. Waar moet je op letten, wat doet de ph waarde van het water, wat doen de verschillende soorten beitsen, allemaal zaken die aan bod gaan komen. Je krijgt een x aantal strengen wolgaren en gaat aan het einde van de dag met een regenboog weer naar huis. Tussendoor wordt er gepauzeerd met een verzorgde lunch.

De prijs voor deze workshop is € 95,00 p.p. Inclusief alle materialen en lunch, koffie en thee en een korte handout. Er is plek voor maximaal 8 mensen per dag, vanaf 16 jaar. Opgeven via een mailtje naar info@speerbijter.nl

Workshop glaskralen maken boven een leemoven

Bij De Kralenmaker ga je glazen kralen maken op een leemoven. Hans geeft in totaal 4 workshops, beide dagen een keer in de ochtend en in middag.

Hans laat zien hoe kralen gemaakt worden, wat alle stappen zijn en hij leert je om zelf van een mozaïek blokje tot een kraal te komen. Aan het einde van de workshop ga je met de kralen die je zelf gemaakt hebt naar huis. De workshop duurt 3 uur. Per workshop werken er 3 personen samen aan het maken van kralen. Hierbij wordt er gewisseld van activiteit, je zit een keer achter de blaasbalg, maakt de kralen of vult de oven bij met houtskool.

Bijzonderheden:

- De workshops zijn in de ochtend van 09:00u tot 12:00u en in de middag van 13:00u tot 16:00u

- 3 deelnemers per workshop

- Tijdens de workshop werken 3 deelnemers samen

- De prijs voor workshop is € 45,00 p.p.

- Inclusief alle materialen en lunch, koffie en thee

- Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar

Opgeven kan via info@dekralenmaker.nl

Workshop houten lepels snijden

Tijdens deze workshop wordt je even één met een stuk hout en je mes! Samen met Tom ga je kijken naar het hout. Hoe en in welk patroon kan een lepel of spatel uit het hout worden gehaald? Er komen enkele mesgrepen aan bod. Maar wat je vooral gaat doen is snijden, heel veel snijden.

Bijzonderheden:

De workshop is op 11 juni 2023 van 10 tot 17 uur. De kosten zijn € 75,00 p.p. Inclusief materialen, gebruik gereedschappen. Er is 1 set voor linkshandigen beschikbaar, geef een seintje als je hier gebruik van wilt maken. Er is plek voor 6 personen, 16 jaar en ouder. Inclusief lunch. Opgeven kan via een mailtje naar: info@qipunt.nl

Workshop Bronsgieten

Bij Erik van de Replikant ga je de hele dag aan de slag met bronsgieten. Hoe bouw je je oven, hoe stook je hem heet genoeg, hoe maak je een mal, waar moet je opletten. En uiteindelijk, gieten!

Verzekerd zijn van een plekje? Stuur vast een mail naar info@replikant.nl

Workshop naaldbinden/ borduren

Door Rian van Skapa Info volgt.

 

Aanmelden: Verplicht, via mailadres bij betreffende workshop

Home Agenda Verleden naar heden workshop weekend