Training Tuincoach

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Buurtplein Zuid
Adres:
Ratelaar 37, Nieuwegein
Kosten:
gratis

We willen je graag uitnodigen om op vrijdag 3 november deel te nemen aan de gratis tuincoach training! Ben je klimaatambassadeur, duurzame dakcoach of energieambassadeur in de provincie Utrecht? Ben je betrokken bij een (duurzaam) buurtinitiatief, of wil je anderszins samen met buren aan de slag voor vergroening? Geef je dan op!

Na deze training, kun je:

  • mensen die wel een groenere tuin willen, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen, op weg helpen met een praktisch stappenplan.
  • buren motiveren hun tuin groener en diervriendelijker te maken. Dit kan ook helpen om hitte, wateroverlast en droogte tegen te gaan. Niet alleen beplanting, ook waterdoorlatende bestrating, groene daken, geveltuinen en het afkoppelen van de regenpijp wordt meegenomen.
  • aan de hand van een bezoekplan bij een persoonlijk advies ontdekken wat passend is voor deze bewoner.
  • met een keuzemenu van voorbeeldtuinen laten zien wat het eindresultaat zou kunnen zijn van een klimaatadaptieve tuin.
  • je eigen tuin vergroenen en klimaatadaptief maken, zodat het een voorbeeld kan zijn voor de buurt.
  • een actie opstarten zodat mensen zich kunnen aanmelden voor een bezoek van een tuincoach.
  • deze kennis toepassen als je toch al bij mensen op bezoek bent voor bijvoorbeeld een advies over energie of een duurzaam dak.
  • bij de renovatie of nieuwbouw van een wijk in overleg gaan met de woningcorporatie en de gemeente.
  • tijdens een bewonersbijeenkomst mensen adviseren over een klimaatadaptieve tuin.


De bedoeling van deze training is dat je met de opgedane kennis andere mensen weet te adviseren en motiveren. Zij kunnen jouw adviezen zelf eenvoudig toepassen met het stappenplan en de voorbeeldtuinen. Het is dus geen ontwerptraining en je legt ook geen tuin aan.

Goed voorbereid het seizoen in!
De tuincoach training wordt in dit jaargetijde gegeven zodat je goed voorbereid bent om deze winter en voorjaar advies te kunnen geven. Door klimaatverandering verschuiven de seizoenen en kan de tuin het beste beplant worden tussen eind oktober en eind april zolang het niet vriest.

Meld je hier aan voor de training
 

Aanmelden: via bovenstaande link

Home Agenda Training Tuincoach