Natuuracademie: paddenstoelen leren herkennen

Datum:

5 oktober 2023 21:30

Locatie:
Het Groene Huis
Adres:
Schothorsterlaan 21
3822NA Amersfoort
Kosten:
10 euro (leden KNNV en IVN afdeling Amersfoort 5 euro)

Op donderdagavond 5 oktober en zaterdag 7 oktober organiseert de Natuuracademie een minicursus ‘paddenstoelen leren herkennen’.

De cursus is bedoeld om kennis te maken met deze bijzondere levensvorm. Op deze 5 oktober zal  worden uitgelegd wat paddenstoelen zijn, welke plaats ze innemen in onze levende natuur, waar ze van leven en hoe ze zich voortplanten. Vervolgens zal dieper ingegaan op de kenmerken waaraan je paddenstoelen in het veld kunt herkennen. Vele mooie foto’s van verschillende soorten zullen hierbij voorbijkomen.

De excursie op 7 oktober staat vooral in teken van het zoeken en bekijken van paddenstoelen in het veld. Dan kan u de theorie in praktijk brengen. Natuurlijk plukken we geen paddenstoelen, maar u mag ze wel fotograferen om bijvoorbeeld thuis nog eens goed te bekijken!

De miniscursus staat onder leiding van docenten Ank Latte, Leendert Smit, Ruud van Veenschoten en Gert Lodewijk

 

Tijden
De theorie op donderdagavond 5 oktober is van 19.30 tot 21.30 uur bij het CNME Amersfoort in Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort.  De excursie op zaterdag 7 oktober is waarschijnlijk van 10.00 tot 12.00 uur. De plek van de excursie krijgt u nog te horen.

 

  • Kosten: € 10,-.  Leden van KNNV- en IVN-afdeling Amersfoort € 5,-.  Gepast contant betalen bij binnenkomst. U kunt niet pinnen.
  • Aanmelden: verplicht via CNME@amersfoort.nl     
  • Maximaal 24 deelnemers

 

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden: cnme@amersfoort.nl

Home Agenda Natuuracademie: paddenstoelen leren herkennen