Nationale Vogelweek: weidevogel excursies op Eemland

Grutto
Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Eemland
Adres:
Parkeerplaats bij Theetuin Eemnes
Kosten:
gratis

Eemland - Tijdens de Nationale Vogelweek van 6 tot en met 14 mei kunnen vogel- en natuurliefhebbers in Nederland de meest bijzondere en mooiste vogels ontdekken.

In het oer-Hollandse polderlandschap van Eemland, waar de weidebroedvogelstand al jaren vooruit gaat, biedt Natuurmonumenten tussen 7 en 14 mei dagelijks excursies aan om de prachtige zang van weidevogels in de lucht te ervaren en hun jongen te bewonderen. Deelnemers kunnen kiezen uit wandelexcursies en fietsexcursies, met vertrek en terugkeer bij de Parkeerplaats bij Theetuin Eemnes | Brave Hendrik. De data van de dagelijkse weidevogel excursies zijn te vinden op de agenda van Natuurmonumenten Eemland en kunnen online gereserveerd worden via deze link.

Deze excursies zijn geschikt voor beginnende vogelaars en andere natuurliefhebbers. Tijdens de excursies krijgen deelnemers de mooiste en meest interessante vogels te zien en te horen, onder begeleiding van deskundige gidsen met expertise op het gebied van vogels en het werk van Natuurmonumenten in Eemland. Naast de bekende weidevogels als grutto, kievit en tureluur komen deelnemers vast ook veel soorten eenden tegen zoals slobeend, krakeend en misschien zelfs een zomertaling. Kleinere vogels zoals graspieper, rietzanger en gele kwikstaart laten zich ook horen en zien. Buizerd, torenvalk en bruine kiekendief zijn vaste bewoners van de polder en zelfs zeearenden zijn vaak geziene gasten.

De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met vele vogelwerkgroepen en diverse natuurorganisaties. Het is dé gelegenheid voor iedereen in Nederland om te ervaren hoe belangrijk ons land is voor vogels en hoe leuk en spannend het is om vogels te kijken. Door het hele land zijn er activiteiten, zoals excursies of vogelroutes, waarbij deelnemers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest bijzondere en mooiste vogels in het wild kunnen ontdekken. Mis deze unieke kans niet en boek snel deze unieke belevenis!

Voor Natuurmonumenten staat één onderwerp in Eemland centraal: de weidevogels. Ons werkzaamheden zijn ondersteunend aan dit hogere doel. We richten onze percelen zo optimaal mogelijk in voor de weidevogels. Zodat ze voldoende voedsel, rust en bescherming vinden. In de Eempolder wisten we samen met de lokale agrariërs het tij te keren en neemt het aantal broedparen weer toe.

Aanmelden: Online reserveren via website
Bezoek de website

Home Agenda Nationale Vogelweek: weidevogel excursies op Eemland