Luister-creatie workshops Sarah Sounds - Mapping the future

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Het Groene Huis Amersfoort
Adres:
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Kosten:
gratis, vrijwillige bijdrage is welkom

Luister-creatie workshops Sarah Sounds

Muzikante Sarah Sounds neemt je mee op haar speurtocht naar het geluid in de natuur. Buiten in het park én in onszelf, want wij zijn ook (deel van de) natuur. De Luister-Creatie workshop bestaat uit twee delen – het luisteren en ontdekken (buiten) en het creëren en muziek maken (binnen).

Eerst gaan we op onderzoek uit in het park. Stap voor stap gaan we vertragen, stil worden en heel gericht luisteren. Welke klanken, ritmes en vibraties zijn er? Wat hoor je, voel je? Wat heeft de natuur je te vertellen?

Vervolgens gaan we naar binnen. Er is tijd om te tekenen en op te schrijven wat je hebt meegemaakt en om onze indrukken kort met elkaar te delen. Met de inspiratie die we buiten hebben opgedaan kunnen we nu spelen en muziek maken! Als ‘instrumenten’ hebben we onze stem, ons lichaam én materiaal uit de natuur zoals takken. Welke klanken, ritmes en vibraties ontstaan er? Door je vrij te voelen om te experimenteren, kunnen er onverwachte arrangementen ontstaan.

Met de input uit alle Luister-Creatie workshops maakt Sarah een nieuw lied. Dit zal te horen zijn tijdens de Tentoonstelling en Natuur Concert intermezzo’s op 30 april.

Geen voorkennis nodig, kom zoals je bent!
Waar: Het Groene Huis, we ontmoeten elkaar bij de hoofdingang
Kosten: geen, een vrijwillige bijdrage is welkom
Leeftijd: leuk voor alle leeftijden, jonge kinderen graag met begeleiding
Aanmelden: via mappingthefutureworld@gmail.com, max 20 deelnemers per workshop
Kleed je passend bij het weer, ook bij regen/slecht weer gaat het door.

Credits foto Sarah Sounds goddessphotography.nl

Eindtentoonstelling Mapping the future

Zondag 30 april, 13.00-16.30 u

Presentatie van de afgeronde Mycelium objecten en bevindingen uit de luistersessies van Sarah Sounds. Met muziek en gedichten. Benieuwd naar het resultaat of wil je meedoen? Kom dan zeker naar de tentoonstelling en het interactieve Natuur Concert van Mapping the Future op 30 april in Het Groene Huis. Sarah en andere muzikanten zullen tijdens korte intermezzo’s liederen uit de natuur ten gehore brengen. Waaronder het nieuwe lied dat ontstaan is in de Luister-Creatie workshops. Je kunt luisteren en als je wil ook musiceren (met stem, lichaam en objecten uit de natuur).

Waar: Het Groene Huis
Kosten: geen
Leeftijd: alle leeftijden
Aanmelden: niet nodig

Mapping the Future

Mapping the future (MtF) is een initiatief van drie kunstenaars, die bezorgd zijn over het voortbestaan van onze natuur, samenleving en aarde. Krijnie Beyen, Marloes Elbertse en Sarah Sounds willen samen met zoveel mogelijk anderen, creatieve tegenbewegingen bedenken (Mapping). Als we als groep ons bewust worden dat wij zelf onderdeel van de verandering zijn, kunnen wij met elkaar een andere toekomst ‘mappen’ en creëren. De ‘Mapping the Future’ kunstenaars organiseren daartoe meditatie- en creatie cirkels voor diegenen die zich door hun missie geïnspireerd voelen. De cirkels zijn voor iedereen en ook voor kunstenaars (musici, dichters, beeldend kunstenaars etc.).

Mapping the Future wordt in de periode 29 maart – 30 april 2023 vormgegeven in Het Groene Huis.

Aanmelden: Per mail

Home Agenda Luister-creatie workshops Sarah Sounds - Mapping the future