Fete de La Nature in Elisabeth Groen

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Elisabeth Groen park
Adres:
Heiligerbergerweg Amersfoort
Kosten:
Gratis

Vier de natuur op zaterdag 2 september!

Kom spelen en beleef het natuurlijkste feest van Amersfoort.
Op zaterdag 2 september vieren we weer de natuur in Elisabeth Groen tijdens Fête de la Nature.
Je kunt van alle zien, horen, voelen en ruiken! Neem je familie en/of buren mee en kom bijvoorbeeld picknicken in dit mooie park voor en door bewoners.

14.00 Het verhaal van de vogels

Welke vogels zijn er te vinden in het park, hoe weten we welke vogels er komen. Leden van de Vogelmonitorgroep komen vertellen wat ze allemaal gezien hebben het afgelopen half jaar en hoe bijzonder dat is.

15.00 Het verhaal van de zee

Het verhaal van de zee. Amersfoort lag miljoenen jaren geleden in zee. Dat weten we door een boring die we metersdiep in de grond is gedaan bij het aanleggen van een pomp. Daar vond Bas de Wilde, een schelpkundige, een bijzondere vondst: schelpen! Hij vertelt er alles over op de vertelplek en neemt ook schelpen mee.

16:00 Het verhaal van Willemsduintjes

Willemsduintjes is een bijzonder gebied binnen Elisabeth Groen. Een ongerept stukje natuur met talloze vogels, waterdieren en bijzonder planten. Wil Voorn, oud bestuurslid van de Stichting Elisabeth Groen, vertelt er je alles over tijdens een rondwandeling in dit normaal gesproken niet voor bezoekers toegankelijke gebied. We starten vanaf de Vertelplek. Ben op tijd voor een unieke wandeling.

Hier vind je meer informatie over het programma en bereikbaarheid.

Tot zaterdag 2 september tussen 14.00 en 17.00 uur!

 

Bezoek de website

Home Agenda Fete de La Nature in Elisabeth Groen