Fête de la Nature Amersfoort

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Zon & Schild, bij Het Raakpunt en in de kapel
Adres:
Utrechtseweg 266, 3818 EW Amersfoort
Kosten:
gratis

Voor ieder wat wils op zondag 3 september op het terrein van Zon & Schild! IVN afdeling Amersfoort viert er het ‘Fête de la Nature’ met iedereen die dat wil, i.s.m. GGZ Centraal. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma met rondleidingen over het landgoed, lezingen en informatiekraampjes. De tentoonstelling ‘Biodiversiteit in Amersfoort’ is er te zien en voor de jeugd zijn er speciale activiteiten. Een muzikale noot in het groen wordt verzorgd door de GGZ-band.

Rondleidingen over het landgoed
IVN-ers van de werkgroep Groene GGZ laten de schoonheid van het landgoed Zon & Schild zien, gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. En zij vertellen welke veranderingen in de nabije toekomst op stapel staan voor het hele complex Zon & Schild.
Start: bij de grote tent voor Het Raakpunt om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur mede afhankelijk van de belangstelling. Honden aan de lijn zijn welkom

Lezingenprogramma
13.30 – 14.15 uur  De Honingbij, lezing door Gerard de Niet, voorzitter Imkervereniging Eemkwartier
14.45 – 15.30 uur  Wildplukken, lezing door Elsje Bruijnesteijn
16.00 – 16.45 uur  Geopark Heuvelrug, Gooi en Vecht i.o., lezing door Kees de Heer
De lezingen vinden plaats in de kapel en duren ongeveer drie kwartier.

Tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Biodiversiteit in Amersfoort’, eerder te zien in Het Groene Huis, gaat op reis en komt als eerste bestemming naar ons Fête de la Nature op Zon & Schild, dan te zien in de kapel.
Verwonder je over alle verschillende kleuren en vormen van de planten, bloemen en dieren die in Amersfoort leven. Zie hoe in de natuur alles met elkaar verbonden is en ontdek wat er voor nodig is om de natuur in Amersfoort zo mooi te houden. Kijk wat je zelf kunt doen en geniet vooral van alle natuur op het terrein.

Jeugdactiviteiten
Bij de grote tent voor Het Raakpunt staan informatiekramen van IVN en de Imkervereniging. Daar worden voor de jeugd speciale activiteiten aangeboden.

Feest in het hele land
Ook in de rest van het land wordt de natuur gevierd en wel in het hele weekend van 1, 2 & 3 september. Fête de la Nature is een landelijk grassroots natuurfestival dat ieder jaar plaatsvindt in september. Iedereen kan iets organiseren, we doen het samen. IVN Natuureducatie ondersteunt plaatselijke organisatoren om het festival mogelijk te maken. Ontdek nog meer Fête de la Nature-activiteiten op www.fetedelanature.nl.

Wees welkom en vier het natuurfeest mee! Meer info: Fête de la Nature Amersfoort.

Home Agenda Fête de la Nature Amersfoort