Cursus Duurzaam samenwerken met het Leven

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
Het Groene Huis Amersfoort
Adres:
Schothorsterlaan 1, Amersfoort
Kosten:
90 euro voor de complete cursus

Wegens succes herhaald! Deze cursus is voor iedere volwassene die zich soms zorgen maakt over onze mooie aarde en graag op een positieve manier wil bijdragen aan duurzaamheid. Maar hoe doe je dat dan?
 

Werken aan duurzame ontwikkeling vraagt volgens Gryt de Jong dat we beseffen dat de aarde een levend geheel is. Wij zijn daar onderdeel van en kunnen daarmee samenwerken. Als we dat doen komen we tot oplossingen, die veel meer aansluiten bij en gebruik maken van de kracht van het ‘Leven’. Op de kaasboerderij Remeker werken ze al lang zo, met resultaat. Het is een prachtig bedrijf met producten van hoge kwaliteit. De cursus bestaat uit 4 ochtenden en een excursie. De ochtenden zijn losjes opgebouwd rondom thema’s.

1. Deel zijn van het geheel - woensdag 8 maart 2023

Vaak hebben we het gevoel dat de natuur iets buiten ons is. In onze strak geregelde wereld is weinig plek voor de natuur. Maar niets is minder waar, wij zijn natuur. Deze ochtend richt zich op activiteiten om hiermee in contact te komen.

2. Leren door waarnemen - woensdag 22 maart 2023

Waarnemen is voor Jan Dirk van de Voort, de boer van Remeker, dé bron van informatie. Hij kijkt naar zijn koeien en de bodem om te zien of ze gezond zijn. En stuurt bij als het nodig is. Deze ochtend gaat over waarnemen en het oefenen met waarnemen.

3. Excursie: Zien wat er al is - vrijdag 7 april 2023

Op allerlei plekken in de wereld zijn mooie voorbeelden; mensen en bedrijven die oefenen in het samenwerken met het Leven. Eén zo’n bedrijf gaan we bezoeken.

4. Voelen als bron van verbinding - woensdag 17 april 2023

Al dat nieuws over hoe het met de wereld gaat, maakt angstig. Een reactie kan zijn om het gevoel weg te stoppen, maar daarmee stap je uit de verbinding met jezelf en de wereld. In deze ochtend maken we ruimte voor het gevoel, met oefeningen die gebaseerd zijn op het werk van Joanna Macy – ecofilosoof.

5. Wat neem je mee? - woensdag 17 mei 2023

De laatste ochtend richt zich op wat je meeneemt uit de cursus. De cursus draagt bij aan de ontwikkeling van je eigen kompas, om keuzes te maken op het gebied van duurzaamheid.

Docent is Gryt de Jong. Zij is boerendochter, heeft milieukunde gestudeerd en 30 jaar aan duurzaamheid gewerkt. Ze is geïnspireerd door de Indiaanse manier van kijken.
De excursie wordt begeleid door Jan Dirk van de Voort, boer van Remeker.

Aanmelden verplicht en/of meer informatie bij grytdejong@telfort.nl
Ochtenden zijn woensdag 8 en 22 mrt., 19 april en 17 mei van 9.30 tot 11.30.
De excursie is op vrijdag 7 april van 9.30 tot 11.30.
De cursus is in samenwerking met het CNME.

Aanmelden: Verplicht bij: grytdejong@telfort.nl

Home Agenda Cursus Duurzaam samenwerken met het Leven