Architectuurcafé 'Lang zal die leven?'

Data:

Er zijn geen data meer beschikbaar

Locatie:
DierenPark Amersfoort
Adres:
Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort
Kosten:
€15,- excl. servicekosten

De verdroging van het landschap is aan de orde van de dag. De gevolgen voor de biodiversiteit worden voor steeds meer mensen zichtbaar. Dierenpark Amersfoort viert dit jaar haar 75e verjaardag. Maar hoe lang is het bos nog een visitekaartje? Welke gevolgen heeft de klimaatverandering en welke stappen (kunnen) worden gezet om de gevolgen te beperken of juist te benutten? Daarover organiseert FASadE een architectuurcafé!

Na een korte rondleiding door Dierenpark Amersfoort volgt een avond met:

- Stef van Campen, die al meer dan 10 jaar vaste ontwerper is voor Burger’s Zoo. Hij deelt zijn visie voor de botanische inrichting van een dierentuin. Hoe zorg je voor een omgeving die past bij een natuurlijk landschap, thematisch aansluit bij de bewoners én biodiversiteitsvriendelijk is.
- Marijne Kreulen en Marijne Beenhakker van H+N+S Landschapsarchitecten. Ze werken aan de watervisie voor de Utrechtse Heuvelrug. Hoe gaan zij in hun ontwerpen om met de verdroging van het bos?

Na de sprekers vindt een Ronde Tafelgesprek plaats waarbij wethouder Rutger Dijksterhuis, Martijn Bergen van het Utrechts landschap, dierentuinontwerper Erik van Vliet en landschapsarchitect Jeroen Heij van Haver Droeze aanhaken.

Programma (onder voorbehoud):
19:00 – 19:15 uur Ontvangst entree
19:15 – 19:45 uur Rondleiding Dierenpark
19:45 – 20:00 uur Ontvangst in zaal door Hylke Steggerda (Dierenpark Amersfoort)

20:00 – 20:20 uur Stef van Campen (Burgers’Zoo)
20.30 – 20.50 uur Marijne Kreulen en Marijne Beenhakker (H+N+S Landschapsarchitecten)

21.00 – 21.25 uur rondetafelgesprek met wethouder Dijksterhuis, Martijn Bergen (het Utrechts landschap), Jeroen Heij (Haver Droeze) en dierentuinontwerper Erik van Vliet (dierenpark Amersfoort)
21.25 – 21.30 uur resumé

 
Aanmelden: Verplicht via website
Bezoek de website

Home Agenda Architectuurcafé 'Lang zal die leven?'