plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Zwerfafvalproject bij Guido de Bres

Loura Mook (klas O1o) Guido de Bres

Wij hebben een projectweek gehad met onder andere zwerfafval. We hebben ook gewerkt met afval, je kon namelijk kiezen uit 4 soorten dingen. Fabrieken maken met afval, filmpje maken over zwerfafval, burgemeester zijn over een dorp en daar het afval scheiden en ook nog een prullenbak ontwerpen.

Ik heb gekozen voor een prullenbak ontwerpen. Dan ga je een prullenbak tekenen en dan wordt je prullenbak misschien wel in het echt gemaakt. Dat is bij mij gebeurt. Ik had het leukste en beste ontwerp. De prullenbakken staan nu in de hal van de school. Het zijn er drie. Een voor papier: stapel kranten. Een voor plastic: plastic flesje. En een voor restafval: donuts. Wij zijn er heel blij mee! Maar hoe zijn die prullenbakken gemaakt? Wij hebben twee techniek docenten die ze hebben gemaakt. Meneer Rutger Bos en meneer Stef Vedder.

Ik heb samen met twee vriendinnen geholpen met schilderen. Dat was heel gaaf!

Wat hebben we ervan geleerd?

We hebben geleerd dat we nu beter met afval om moeten gaan en het niet zomaar op straat gooien. En dat als je iets op straat gooit en het in zee beland, dat de dieren in de zee daardoor dood gaan. Dus gooi nooit meer zomaar iets op straat!