U bent hier

Winterfototentoonstelling

Wintertaferelen op Landgoed Schothorst leveren altijd een mooi plaatje op. Daarom opent het CNME op maandag 11 december om 10.30 uur een winterfototentoonstelling in Het Groene Huis aan de Schothorsterlaan 21 in Amersfoort.

 

In Het Groene Huis organiseert het CNME Amersfoort een tijdelijke tentoonstelling. Van 10 december 2017 tot en met 7 januari 2018 hangen er prachtige winterfoto’s van vier fotografen die verbonden zijn met Landgoed Schothorst. De fotografen die hun foto’s tentoonstellen zijn Annelies Schreuder, Linda Morelisse, Katja Ragetli en Bert Weggelaar. Veel van de foto’s zijn gemaakt op en om Landgoed Schothorst. Sneeuw, rijp, ijs sieren het landschap, kinderen schaatsend op het ijsbaantje, een roodborstje in de sneeuw, een bijzondere winterpaddenstoel en nog veel meer.

 

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Voor kinderen liggen er kleurplaten, knutselvoorbeelden en ander materiaal klaar.

 

Alle knutselactiviteiten en winterworkshops tijdens de Winterfototentonstelling

 

13 december Houten kerstkaarten inbranden  kinderworkshop met Rogier Vogelzang van Crea natura.

17 december Fotografieworkshop voor kinderen docent Milon Abrahamse

27 december Winters eten kookworkshop docent Helma van Schendel

28 december Poppentheater 'Roodkapje' poppentheater de Toverfluit door Elles Tromp. 

28 december Winterversiering maken  met natuurlijke materialen voor volwassenen en kinderen va 6 jaar. Docent Katja Ragetli.

29 december Cursus Winterse Macrofotografie voor 16+. Docent Milon Abrahamse.

2 januari Samen natuur beleven wandeling en knutselsessie met de docent Magda Bannink

3 januari Knutselworkshop: winterse ‘kunst’  docent Christine Jachtenberg.

4 januari Poppentheater 'Roodkapje' poppentheater de Toverfluit door Elles Tromp. 

5 januari Cursus Winterse Macrofotografie voor 16+. Docent Milon Abrahamse.

7 januari Mobiel van vogelvoer  kinderworkshop docent Susan Katsman van Ondek het buiten.

 

 

Openingstijden van de Winterfototentonstelling

 

Fotografen die meedoen aan Winterfototentoonstelling

De fotografen die hun foto’s beschikbaar stelden zijn Annelies Schreuder, Linda Morelisse, Katja Ragetli en Bert Weggelaar. De meeste foto’s zijn gemaakt in en om Landgoed Schothorst.

 

Annelies Schreuder

Al tientallen jaren is fotograferen mijn hobby.

In alle seizoenen verrast de natuur mij met mooie landschappen, doorkijkjes of aparte details. Ook dieren en vogels probeer ik te ‘’betrappen’’.

Vaak ben ik te vinden in en rond park Schothorst waar de stad ineens ver weg lijkt. Ik kan daar erg van genieten en mijn wandelingen leveren dikwijls ook nog een mooi plaatje op.

 

 

 

 

Linda Morelisse

Drie jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen, en het was meteen duidelijk dat we samen een klik hadden, met mijn juiste gevoel voor timing en oog voor compositie heb ik veel mooie foto’s gemaakt.

Het liefst verblijf ik met mijn camera in de natuur, en dan het liefst in de wintermaand als er ijs ligt, of heeft gesneeuwd, want het contrast van wit tegen een donkere achtergrond geeft een mooi effect.

Ik vind het een uitdaging om de foto s van zo dichtbij mogelijk te maken, je ziet dan details die je normaal met het blote oog niet kan waarnemen, en het gebeurt daarom regelmatig dat ik zelf verrast word door bijv. een spinnetje of een bepaalde lichtval, als ik ze later  op mijn computer terug bekijk.

Ik wens U veel kijkplezier bij deze tentoongestelde winterfoto’s.

 

 

 

Katja Ragetli

Als tiener begon het fotograferen met een gewoon cameraatje waar een fotorolletje ingedraaid moest worden. Later kocht ik een tweedehands spiegelreflexcamera en nu fotografeer ik met een moderne camera.

Ik maak foto’s van de natuur en in de vakantie van bezienswaardigheden. Mensen fotograferen is niet mijn ding. Een vriendin verklaarde me voor gek toen ik in Thailand mossen op een Boeddhabeeld fotografeerde. Ik vond dat prachtig.

Ik hou van de natuur, de schoonheid, het verval en de groei; de oneindige cirkel.

Ik zie het wonderschone in de kleine dingen. Die zijn er het hele jaar door, maar je moet wel kijken, echt kijken. Je aandacht richten op wat je ziet. Op soms nog geen meter van je af zijn al zoveel verrassingen te zien. Dat maakt me heel blij en gelukkig en mijn missie is om die blijdschap en het bijzondere van de natuur met mijn foto’s over te brengen.

 

 

Bert Weggelaar

Al jong was ik gefascineerd door de fotografie. Na een tijdje sparen, kocht ik in 1960mijn eerste camera: een Oostduitse spiegelreflex. Op de fotoclub leerde ik zwart-witfilms ontwikkelen en afdrukken, het DOKA-werk dus. Ik bouwde mijn eigen vergrotingsapparaat. Primitief, maar ‘t werkte! Toen de digitale fotografie in zwang kwam, volgde ik in 2006 een cursus Photoshop. Heerlijk om weer zelf je opnamen te kunnen bewerken. Mijn voorkeuren zijn natuur- en portretfotografie.