U bent hier

Wijkatlassen Groenkaart: controleer je mee?

Groenkaart Amersfoort

Op de Groenkaart komt al het groen te staan met daarbij de waarden, de doelstellingen en de ambities voor het stadsgroen. Het wordt een digitale kaart met verschillende kaartlagen die je aan en uit kunt zetten. Daarvoor zijn nu ongeveer 15.000 vakjes met informatie gevuld! Dat is zorgvuldig gedaan, toch verwachten we dat er fouten in zitten. Wil je helpen de gegevens over het stadsgroen in Amersfoort te controleren? Graag! 

 

Downloaden wijkatlassen

Onderaan deze pagina staat een lijst van wijken. Door op de link te klikken kun je de atlas van die wijk downloaden. Je kunt het bestand digitaal bekijken of eventueel printen. Op A3 zijn de kaarten goed en de tabellen redelijk te bekijken.

 

Uniek nummer

Ieder stukje stadsgroen heeft een eigen uniek nummer gekregen. Dat staat op de kaart en in de tabel.  Zet dat nummer bij je opmerking, eventueel in combinatie met een straatnaam om de plek nog preciezer aan te geven. Heb je een opmerking over een plek in Amersfoort die geen nummer heeft: gebruik dan de straatnaam evt met huisnummer of een zijstraat.

 

Achtergrondinformatie

Bij het invullen van de gegevens zijn bepaalde keuzes en afwegingen gemaakt. Hoe die zijn gemaakt en welke systematiek gebruikt lees je in de toelichting. Ook is er een overzicht waarmee de waardebepaling is gedaan. Hier vind je de veelgestelde vragen.

 

Doorgeven reacties

 

Rebecca Planteijdt van Rethink Landscape maakt de Goenkaart. Wil je per mail reageren: dat kan naar rebecca@rethinklandscape.nl

Wil je op papier reageren, stuur je opmerkingen dan naar Rethink Landscape, t.a.v. Rebecca Planteijd , Burgemeester Galleestraat 8, 7251 EB Vorden.

Vermeld bij iedere opmerking het nummer van het gebied, wat er nu staat, wat het volgens jou zou moeten zijn en waarom. Maak je opmerkingen in het pdf-bestand, vermeld dan ook het nummer van het gebiedje.

Geef je reacties bij voorkeur voor 20 april door. Dan hebben we voor de volgende avond Groenvisie in Vogelvlucht als vast een eerste idee van de reacties.

 

Toestemming gebruik gegevens

LET OP: Om de gegevens goed te kunnen verwerken en je een terugkoppeling te kunnen geven is het belangrijk dat je uitdrukkelijk toestemming geeft voor het vastleggen van je naam en mail-adres en dat wij die mogen delen met de werkgroep Groenkaart. Klik je op de link hierboven, dan staat die zin automatisch in de mail. Schrijf het ook bij de informatie die je evt per post op wilt sturen.

 

Hoe gaat het verder

Rebecca verzamelt alle binnengekomen opmerkingen vanuit inwoners en medewerkers van de gemeente Amersfoort. Zij kijkt waar aanpassingen nodig zijn. Hiervan wordt een overzicht gemaakt zo dat transparant is wat met de opmerkingen is gebeurd. Waar nodig worden de opmerkingen verwerkt in de database met gegevens.

 

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 

Download hier de kaart van de wijk die jij wilt controleren