plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Natuurbelevingskaarten

Natuur beleef je buiten! Dat kan altijd en overal. Zelfs midden in een woonwijk, op een stenen plein of op een regendag.

 

Het Groene Huis op Landgoed Schothorst geeft een set natuurbelevingskaarten uit die het gemakkelijk maakt om met kinderen op avontuur met de natuur te gaan. De kaarten zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn kaarten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en kaarten voor de leeftijd 4 tot 12 jaar.

De kaarten beschrijven simpele activiteiten binnen drie thema’s: actief ín de natuur, creatief mét de natuur en eten uít de natuur. Er is weinig voorbereiding of materiaal voor nodig. Ideaal voor op vakantie of een uitje naar het bos & park, maar ook voor het zelf organiseren van een verjaardagsfeestje.

 

Lekker naar buiten

Buiten zijn en de natuur beleven is goed voor iedereen en zeker voor kinderen.  Het stimuleert bewegen, het bevordert sociale contacten, het herstelt stress en aandachtsmoeheid, het heeft een positieve invloed op de creativiteit van kinderen en op hun persoonlijke ontwikkeling. Bovendien krijgen kinderen door buiten lekker bezig te zijn meer waardering voor de natuur. Hierdoor zullen ze als volwassenen zorgvuldiger omgaan met hun leefomgeving.

 

Kaarten te koop

U kunt de kaarten van 4-12 jaar via bovenstaande links downloaden en printen, maar ook kant en klaar bij ons kopen. De kaarten zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal, voorzien van een keycord met karabijnhaak. Zo kunt u van tevoren een aantal kaarten selecteren die u wilt gebruiken. Makkelijk mee te nemen onder alle weeromstandigheden. De set kaarten kost € 25,- en is te bestellen via cnme-scholen@amersfoort.nl. U kunt ze tijdens openingstijden ophalen bij Het Groene Huis op Landgoed Schothorst. Als u ze per post wilt bestellen, komt er € 6,95 aan verzendkosten bij.

 

NME-arrangement

De kaartenset is tot stand gekomen binnen het project De Grenzeloze Tuin, onderdeel van het Amersfoortse NME-arrangement. Hierin werken 54 lokale partijen samen om Amersfoort duurzamer te maken, met behulp van natuur- en milieu educatie.