U bent hier

Mooi Hoogland West

In het onderwijsproject Mooi Hoogland-West maken leerlingen van de eerste twee leerjaren van het Voortgezet Onderwijs kennis met het buitengebied van hun eigen stad. De methodiek die hiervoor wordt gebruikt heet Leesbaar Landschap: een manier om het landschap beter waar te nemen, te beleven en de kwaliteiten van het landschap op te sporen.

 

Leerlingen van de scholengemeenschap Guido de Brès realiseerden hun idee voor een informatiebord, dat uiteindelijk in Hoogland is geplaatst.  Ze bekeken het landschap met andere ogen door de methode van het Landschap Lezen en de opdracht daagde uit tot creativiteit. Het infopaneel is door de groep van Hillianne Buist ontworpen.

 

 

Lesmateriaal vrij beschikbaar

Dit project gaat over Hoogland-West, maar het concept kan goed op andere gebieden worden toegepast. Het lesmateriaal dat is ontwikkeld voor Hoogland-West is vrij beschikbaar. Dit materiaal bestaat uit: een fietsexcursie met opdrachten, een landschapsleeskaart, een voorbeeld van een Powerpointpresentatie en een draaiboek voor de docent. Interesse? Laat ons even weten: ma.fafara@amersfoort.nl