U bent hier

Hoe overleef ik Landgoed Schothorst

Activiteitenroute "Hoe overleef ik landgoed Schothorst".

"Ben jij: avontuurlijk ingesteld? Nieuwsgierig naar alles om je heen? Overal van op de hoogte? En ga je graag op onderzoek uit? Dan heb jij het juiste profiel: helemaal geschikt om Landgoed Schothorst te verkennen! Tijdens de activiteitenroute ‘Hoe overleef ik Landgoed Schothorst?’ beleef je het allemaal"

 

De activiteitenroute is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, voor een verjaardagsfeestje of als uitje met de BSO. De lengte van de route is 1,7 km en duurt  3 uur, als je de extra opdrachten doet duurt het 3,5 uur. Ook bezoekers van het landgoed kunnen met hun kinderen de activiteitenroute lopen. De activiteitenroute bestaat uit uitdagende opdrachten waarin je ontdekt hoe je met verschillende vormen van energie in de natuur kunt overleven. Download hier een voorproefje op de route.

 

Reserveren

Bij de activiteitenroute hoort een tas met handleiding en benodigdheden, die af te halen is bij het CNME.

Reserveer de tas van tevoren bij het CNME door middel van het reserveringsformulier en vermeld daarbij met hoeveel kinderen u komt en hoe laat hoe wilt starten.

 

Voorbereiding

De activiteit begeleid je zelf en is voor maximaal 12 kinderen. BSO’s kunnen bij grotere groepen opsplitsen.

Tijdens de route is er een pauze voor de kinderen om iets te eten en te drinken, dit moet je wel zelf meenemen.

Als je een smartphone met internetverbinding hebt, kan je deze tijdens de route gebruiken voor filmpjes en geluidsfragmenten. Hiervoor heb je de app voor het scannen van QR code nodig. Deze kan je gratis downloaden op je smartphone.

 

Een bootje vooraf of tijdens de route maken?

Aan het eind van de activiteitenroute maakt iedereen een bootje. Met het in elkaar zetten van een bootje ben je zo’n 45 minuten bezig. Het is ook mogelijk om de bootjes alvast thuis of op de BSO in elkaar te zetten. Neem deze bootjes dan mee naar de route. Het is ook belangrijk dat één van de begeleiders een bootje maakt en meeneemt. Met dit bootje wordt tijdens de route een proefje gedaan.
Als u de bootjes van tevoren maakt, download dan de drie onderstaande handleidingen en volg de stappen op. Het is handig om thuis of op de BSO van tevoren vast lege melkpakken te sparen. Lukt dat niet, dan kun ook melkpakken ophalen bij het CNME. Vermeld dit van tevoren in het mailtje dat u stuurt om te reserveren.  Heeft u (schone) lege melkpakken over? Het CNME maakt er graag gebruik van!

 

Maak het bootje in de volgorde van de drie stappen.

Stap 1. Download hier de handleiding voor het gebruiksklaar maken van lege melkpakken.
Stap 2. Download hier het sjabloon voor het bootje.
Stap 3. Download hier de handleiding voor het maken van het bootje.

Het thema van de activiteitenroute sluit aan bij een doelstelling van het CNME: energiebesparing voor een duurzame toekomst. Daarom wordt het bootje gemaakt van restmateriaal dat wordt hergebruikt: een leeg melkpak. Het geplastificeerde karton is heel geschikt om een bootje van te maken.

 

Tips

Download hier de tips voor activiteiten op de BSO.
Download hier de tips voor een verjaardagsfeestje.
Download hier de uitnodiging voor een verjaardagsfeestje.