plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

HKS Metals hightech metaalrecycling

Bedrijfsbezoek leerlingen van Het Element aan HKS Metals

 

Het Amersfoortse bedrijf HKS Metals is in Nederland de grootste metaalrecycler. Het bedrijf loopt voorop in het gebruik van technologie bij metaalrecycling. Het was voor de leerlingen van Het Element dan ook bijzonder om bij het bedrijf op bezoek te gaan.

 

De leerlingen kregen de rondleiding over het terrein in een bus. Op die manier konden ze op een veilige manier alles zien. Het bedrijf zamelt oud ijzer, metalen (zoals koper en aluminium) en elektronica in om deze vervolgens te verwerken tot hoogwaardige grondstoffen voor metaalproducenten wereldwijd. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende sorteermachines, waaronder een hightech machine met röntgenstralen. Er zijn maar twee soortgelijke machines in Europa.

 

Tijdens de rondleiding gaf bedrijfsleider Sebastiaan Meijs een toelichting op de bedrijfsfilosofie. Hij vertelde: “ons bedrijf HKS Metals wil een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Door oud ijzer en andere materialen te recyclen maken we weer nieuwe bruikbare grondstoffen. Naast conventionele recyclemethoden maken we gebruik van het unieke Hightech sorteercentrum op de vestiging in Amersfoort. Door verregaande scheidingstechnieken kunnen we ook restfracties maximaal benutten.”

 

De leerlingen van Het Element waren onder de indruk van het bedrijf en sommige hadden al interesse om straks bij het bedrijf te gaan werken.