U bent hier

Groenvisie Amersfoort

Groener Amersfoort

Amersfoorters schreven samen een Groenvisie. Het proces: Drie raadsleden en drie burgers namen het initiatief, zeventig andere burgers kwamen in beweging. Het resultaat: een mix van inspirerende dromen en concrete voorstellen. Conclusie: Amersfoort is al een groene stad, maar het kan nog een tikje groener.

En dan: Aan de slag! Met deze overkoepelende visie op groen en water kan werkelijk iedereen aan de slag. De gemeente is aan zet, allerlei vrijwilligersgroepen en natuurminnende burgers kunnen aan het werk. De bewoners, bedrijven, organisaties en de gemeente weten elkaar te vinden en elkaar te stimuleren en ondersteunen. In november 2018 heeft de gemeenteraad uitvoeringsbudget beschikbaar gesteld voor uitvoeren van de Groenvisie.

 

Een Groenvisie voor Amersfoort

Amersfoort is in alle opzichten een rijke groene stad. Er is veel groen; er wonen heel veel mensen die zich inzetten voor ’t groen; én Amersfoort heeft als tot nu toe enige stad in het land een visie op groen, die op unieke wijze tot stand gekomen is. Raadsleden, bewoners en ambtenaren werkten er sámen aan. Met elkaar praatten zij over bomen, biodiversiteit, zelfbeheer, stadslandbouw, groene recreatie, water en klimaatbestendigheid. Samen verwoordden ze wat er nu al goed is en wat ze over 15 jaar willen bereiken en… sindsdien zijn er in Amersfoort weer heel wat groene stappen gezet. Nieuwe en vertrouwde. Kleine en grote. Zelfverzekerde en voorzichtige. Onopvallende en spraakmakende.