U bent hier

Groene Schoolreisjes

Een schoolreisje is een heerlijk avontuur voor de hele klas

Dat hoeft niet altijd ver weg of in een pretpark. Dichtbij huis, gewoon in de bossen rond Amersfoort, zijn volop avonturen te beleven en nieuwe dingen te ontdekken.

Twee organisaties bieden de Groene Schoolreisjes aan: Natuur is een Feest en Natuurwijs. Beide hebben veel ervaring met het mee naar buiten nemen van groepen kinderen en ze een dag te geven die ze nooit meer vergeten. Zelf ontdekken en buiten plezier hebben, staan voorop. Leer hoe je kan overleven in het bos, meng een kruidenmedicijn, kom lekker picknicken, voel een boom, doe een bosspel, leef je in in de dieren en bekijk de natuur met andere ogen.

 

Programma’s Groene Schoolreisjes
Natuurwijs stelt het programma samen, in overleg met de leerkracht.
Natuur is een Feest biedt drie programma’s aan. Voor groep 1 t/m 4: De toverdokter en De Schat van de Zeerover. Voor groep 5 t/m 8: Oervolk/Stoervolk. Voor een uitgebreide beschrijving van de programma’s kunt u terecht op: www.natuuriseenfeest.nl en www.natuurwijs.nl

Prijzen
De prijzen van de schoolreisjes zijn vanaf €195,- per klas.

Met subsidie van Groen doet Goed kunnen in Amersfoort tot het eind van 2018 tien klassen voor de helft van die prijs meedoen.

 

Scholen regelen het vervoer zelf. Alle locaties zijn dichtbij Amersfoort, dus een school kan zelf kiezen of ze een bus huren of ouders vragen om te halen en te brengen. Eten en drinken zit niet bij de prijs in, maar op een aantal locaties is er wel de mogelijkheid om dit te laten verzorgen.
In verband met de kortingsactie moeten scholen zich aanmelden bij Susan Katsman.

Ook voor vragen kun je bij haar terecht: susan@ontdekhetbuiten.nl of 06 19682770