U bent hier

De Groene Dag

De Groene Dag op zondag 27 mei van 11.00-16.00 uur  Een dag vol belevenissen voor jong en oud  Bijna alle groene verenigingen uit Amersfoort presenteren zich op De Groene Dag De Groene Dag in Park schothorst

Welkom op de Groene Dag!

Op zondag 19 mei 2019 van 11.00 tot 16.00 uur organiseert het CNME weer de jaarlijkse Groene Dag. Er is een markt met circa 40 kramen, er zullen lezingen zijn, themawandelingen, kinderactiviteiten, muziek en lekkere biologische hapjes en drankjes.

 

Terugblik op de Groene Dag in 2018

Op de groene markt stonden meer dan 50 standhouders op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid. Hoe maakt u uw tuin klimaatbestendiger? Waar zijn de leukste groene plekken in Amersfoort? Hoe start u uw eigen moestuin? Bezoekers lieten zich inspireren door enthousiaste experts. Ze konden meedoen aan de eetbare planten- of blote voeten wandeling, vogelexcursie of planten ruilen bij de plantenruilbeurs.

 

De kinderen konden vogelnestjes maken en bijtjes knutselen naast het Bijenhuis. Op het terrein van Landgoed Schothorst werd er bij de natuurspeeltuin naar hartelust met de waterpomp gespeeld. Ook het Middeleeuws Erf was open. Er waren activiteiten bij de Vikingen en kramen met vilt en vachten, houten Vikingproducten en natuurlijke stoffen zoals wol en linnen. En uiteraard konden bezoekers genieten van de heerlijke biologische catering en van muziek.

een gezellige markt * inspiratie op het gebied van natuur, groen en duurzaamheid * (kinder) activiteiten * levende historie * boerderij dieren * bijenhuis * natuurspeeltuin * muziek*  lekkere biologische hapjes en drankjes

 

 

Mis de Groene Dag 2019 niet! Samen maken we Amersfoort duurzamer.

 

TOOLKIT PR Groene Dag

 

Wilt u zich aanmelden voor een kraam? Heeft u vragen, tips of ideeën? Mail ze naar cnme@amersfoort.nl.