U bent hier

Bor en de wolven

Bor woont met zijn familie in een boerderij aan de rand van het bos. Op de boerderij leven ook schapen. Op een dag ontdekt Bor dat er wolven in het bos wonen. Hij is erg onder de indruk van deze prachtige dieren en is gelijk gek op de kleine welpjes. Hij hoort zijn vader mopperen en begrijpt dat niet iedereen van wolven houdt. Wolven jagen op schapen. Voor de familie van Bor zijn de schapen heel waardevol, ze geven hun melk, wol en vlees. Bor bedenkt een plan waarbij de schapen en de wolven in veiligheid blijven. Help jij Bor met het uitvoeren van zijn plan?

 

Proef de sfeer van de Middeleeuwen

De spellen zijn in een spannende verhaallijn gegoten, waarbij de kinderen een rol vervullen. Door punten te winnen met de spelletjes, kunnen zij schapen redden. Zo helpen zij samen Bor met het beschermen van zijn kudde schapen. De spellen zijn zoals deze rond 800 na Chr. werden gespeeld en op het Middeleeuws Erf kom je helemaal in de sfeer van toen.

Naast het doen van de actieve spelletjes kun je ook een extra creatieve activiteit kiezen. De kinderen maken een beschermpopje een beschermamulet, of stellen hun eigen kruidenthee samen. De spelmiddag is naar eigen wens en tijdsduur in te richten dit door keuzes te maken in de onderdelen die je aanspreken.

 

Reserveren

De activiteiten begeleid je zelf en is voor 1 volwassene met 2 kinderen tot maximaal 12 kinderen in de leeftijd: 4-7 en 8-12 jaar. BSO’s kunnen bij grotere groepen opsplitsen.
Data: beschikbaar op woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.30 uur en van mei t/m september ook op zondagmiddag tussen 13.00 uur en 16.30 uur.
Kosten: € 20,-  contant en gepast betalen

Bij de spelletjes worden unieke materialen gebruikt, ga er zorgvuldig mee om.

Reserveer de activiteit van tevoren bij het CNME door middel van het reserveringsformulier. Graag vermelden met hoeveel kinderen u komt en hoe laat.

 

Tips

1. Lees thuis alvast het verhaal door.
2. Neem iets te eten en te drinken mee en eventueel een picknickkleed.
3. Haal een half uur van tevoren de kar met spelletjes op en lees de handleiding door, zodat je ongeveer weet hoe de spelregels gaan.
4. Leg elk spelletje centraal uit voordat je er met de kinderen aan begint.

Download hier het verhaal van Bor en de wolven.
Download hier de uitleg bij het spelprogramma.

 

Tips voor activiteiten op de BSO

Download hier de tips voor activiteiten op de BSO voor kinderen van 4-7 jaar.
Download hier de tips voor activiteiten op de BSO voor kinderen van 8-12 jaar.

 

Tips voor activiteiten bij het verjaardagsfeestje

Download hier de tips voor een verjaardagsfeestje voor kinderen van 4-7 jaar.
Download hier de tips voor een verjaardagsfeestje voor kinderen van 8-12 jaar.
Download hier de uitnodiging voor een verjaardagsfeestje.