U bent hier

Basisonderwijs

zoemerspad les bij het groene huis waterleven les bij het groene huis waterleven les bij het groene huis middeleeuwse les deeg maken les over bijen bij het groene huis

NME-wijzer

Bekijk hier de laatste informatiegids (NME-wijzer PDF) voor het basisonderwijs. Hierin vindt u alle informatie over materiaalpakketten, lessen, excursies naar de boerderij, leskisten, themalessen, gastlessen etc.

Reserveer producten uit de NME-gids.

 

Op dit inschrijfformulier kan de leerkracht uitprinten en erop aangeven wat hij graag voor het komende schooljaar zou willen reserveren. Het ingevulde formulier kan de NME-contactpersoon gebruiken bij het invoeren van de bestellingen/reserveringen van alle leerkrachten.

 

 

 

Kosten voor scholen uit Amersfoort
De tarieven gelden, zoals in de NME-wijzer vermeld staan:
Leskisten en themalessen vallen onder het abonnement. Van materiaalpakketten rekenen wij de aanschafkosten door. De lessen boerderij-educatie en de les ‘Een ochtend in de middeleeuwen’ vallen buiten het abonnement. De kosten daarvan staan in de NME-wijzer.

 

Kosten voor scholen buiten Amersfoort
Voor scholen buiten Amersfoort gelden andere tarieven. De kosten voor de les ‘Een ochtend in de middeleeuwen’ bedragen €200,00. De kosten voor het gebruik van een leskistis €35,00. Themalessen zijn alleen te boeken in de periode dat de lessen ook door scholen in Amersfoort worden aangeboden. De prijs daarvan afhankelijk van de soort les €60,00 of €100,00. De kosten zijn inclusief BTW. Voor deze kosten stuurt het CNME een factuur.
Deze producten zijn alleen te boeken voor het lopende schooljaar, nadat een schooljaar een maand oud is. En zijnalleen via de mail naar cnme-scholen@amersfoort.nl of telefonisch te reserveren.

 

A-scholen

Wil je als basisschool meer gestructureerd met NME aan de slag, dan wil je in Amersfoort een A-school zijn.

Daarvoor moet tenminste één leerkracht een cursus gevolgd hebben. Klik hier voor meer informatie.

 

Wanneer de gereserveerde leskisten en materiaalpakketten moeten worden opgehaald in Het Groene Huis, staat in een herinneringsmail die de school 2 weken voor de uitleenperiode ontvangt. Daarin staat ook wanneer de leskisten weer terug moeten zijn.

 

Zwerfafval

De gemeente Amersfoort werkt aan een stad zonder zwerfafval. Met dit onderwerp kun je al vroeg beginnen. Voor alle groepen zijn er materialen en beschreven lessen die de leerkracht zelf kan geven op school. Het CNME biedt ook gastlessen aan. Wilt u als school gebruik maken van lessen over zwerfafval, neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar cnme-scholen@amersfoort.nl. Als u liever zelf een les of project bedenkt om zwerfafval tegen te gaan, kunt u materiaal lenen, zoals hesjes en grijpers. De leskisten die we uitlenen zijn 'Mooi zo! voor de kleuters en 'Zwervend afval' voor alle groepen en de leskist 'Afval dat gooi je toch niet zomaar weg?' voor groep 5 t/m 8. Ook kan een medewerker van het CNME meedenken over een project (zwerf)afval of helpen het beleid op school vorm te geven als het gaat over (zwerf)afval, afvalscheiding of een afvalloze school.

Lessen zwerfafval basisonderwijs

 

Natuurbeleving

Het gaat bij NME onder andere om kennis, maar wel zo belangrijk en misschien wel een voorwaarde om te kunnen leren, is 'beleving'. Belangrijk is het om de natuur samen te ervaren, samen te spelen in de natuur en ontdekkingen te doen.

De natuurspeelplaatsen in Amersfoort lenen zich daarvoor. Iets leuks buiten doen? Kies een activiteit uit de Natuurbelevingskaarten.