U bent hier

Workshop lepel snijden

Datum: 
woensdag 27 februari 2019 -
12:00 tot 17:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, 3814 SN Amersfoort
Prijs: 
€ 60

Eemlepel organiseert een workshop lepel snijden waar je de fijne kneepjes van het lepel snijden leert. In een middag ga je lekker aan de slag met een vers stuk wilgen of berken hout. Daarnaast nemen we speciale stukken hout mee van de Stadhuisbeuk waaruit je een speciale lepel kunt snijden. De Stadhuisbeuk is de 170 jaar oude rode beuk die onlangs bij het Stadhuis is gekapt. We hebben deze middag een fijn lokaal van Het Groene Huis tot onze beschikking.

In de workshop lepel snijden komen naast veiligheid en mesvaardigheid ook verschillende mesgrepen voorbij en leer je houtlezen: een taal die je nog vaak van pas kan komen.
Je werkt met het lepelmes en houtsnijmes van Morakniv die beiden speciaal voor het lepel snijden zijn ontwikkelt en die beiden zeer scherp zijn. Na afloop van de cursus heb je de mogelijkheid om de messen waarmee je gewerkt hebt over te nemen voor een scherpe prijs, zodat je thuis verder kunt werken aan je vaardigheden en je lepelverzameling kan groeien.
Voor deze cursus is geen ervaring vereist.

De workshop is inclusief vers hout, gebruik van gereedschap en hakblok, koffie, thee en een vers gebakken stuk appeltaart.

 

Maximaal aantal personen: 15
Minimum leeftijd: 12 jaar onder begeleiding door ouder

 

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een bericht met de betalingsgegevens en aanvullende workshopinformatie. Na betaling is je inschrijving definitief. De workshop gaat door bij een minimale deelname van 10 deelnemers.

 
Aanmelden: 
info@eemlepel.nl