U bent hier

Workshop Duurzame Basisschool

Datum: 
vrijdag 12 oktober 2018 - 15:00 tot 17:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21
Prijs: 
gratis

Als schoolleider of leerkracht sta je voor de uitdaging duurzame thema’s in je onderwijs te integreren. In vier korte en krachtige workshops ontdek hoe je dit kunt aanpakken.

 

1. Rijden op pure windkracht – Leerlingen maken door een schaalmodel van een tegenwindauto in elkaar te zetten en te testen, kennis met techniek en duurzaam vervoer (geschikt voor bovenbouw). Meer info: https://windwheeler.com/nl/#!/idee.

2. Werken met leskisten – Leerlingen doen door zelf of samen onderzoekjes te doen ervaring op rond duurzame thema’s (geschikt voor midden- en bovenbouw). Meer info: https://www.hetgroenehuisamersfoort.nl/basisonderwijs.

3. MOOI?! – Leerlingen maken in een half jaar durend project rond duurzame thema’s kennis met organisaties in de eigen wijk (geschikt voor hele school). Meer info: https://www.ingridterhaar.nl/maatschappelijk-onderneemster/.

4. Waar geef jij je talenten aan? – Het schoolteam raakt aan de hand van een spel met elkaar in gesprek over de (verdere) verduurzaming van het curriculum (geschikt voor schoolleiders en leerkrachten). Meer info: http://ecksplorer.nl/diensten/studenten-en-docenten/.

 

Tijdens de bijeenkomst kun twee van de vier workshops actief volgen. Geef bij het aanmelden aan naar welke twee workshop jouw interesse het meest uitgaat. Laat ook weten wat je functie is.

Doelgroep: schoolleiders en leerkrachten primair onderwijs

Organisatie: Frank Stoter Onderwijs en Ontwikkeling, CNME, Ingrid ter Haar en Ecksplorer

Aanmelden voor 11 oktober bij Gerard van Eck: info@ecksplorer.nl

Meer informatie: Gerard van Eck, info@ecksplorer.nl of 06-46485487