plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Workshop ‘crowdfunding en campagne voeren’

Datum: 
woensdag 16 februari 2022 - 15:00 tot 17:00
donderdag 24 februari 2022 - 15:00 tot 17:00
Locatie: 
Janssen zaal - Landgoed Oostbroek
Adres: 
Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt
Prijs: 
gratis

Wil jij jouw groene idee realiseren, maar ben je nog op zoek naar financiering? En wil je graag weten hoe je mensen enthousiast krijgt en hoe je jouw idee sterk neerzet? Schrijf je dan in voor de workshop ‘crowdfunding en campagne voeren’. Deze workshop wordt aangeboden door de KIEM fondsen en is een samenwerking van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN, NMU en Voor je Buurt. Deelname is gratis en per initiatief kunnen twee mensen meedoen.

Deze workshop die wordt verzorgd door Voor je Buurt, leert je de beginselen van crowdfunding en het voeren van een campagne. Je krijgt de mogelijkheid om de eerste versie van je campagne op te zetten, feedback te vragen en andere initiatiefnemers te ontmoeten. We vertellen je ook hoe je in aanmerking kunt komen voor een bijdrage van maximaal 1.000 euro (maximaal 25% van je doelbedrag) aan jouw initiatief.

Het programma

 • Waarom zou je als initiatief een campagne voeren voor geld, hulp en/of bekendheid?
  Aan de hand van voorbeelden zie je wat voor initiatieven zich lenen voor zo’n campagne, wanneer een campagne haalbaar is en wie de supporters zijn. Ook bespreken we wat je nodig hebt om een succesvol initiatief te realiseren. 
   
 • Aan de slag met het verhaal rond jouw idee!
  Je krijgt tips over hoe je jouw idee kan vertalen in woord en beeld en hoe je een wervende pitch schrijft en geeft. 
   
 • Aan de slag met de vormgeving van jouw campagneplanning. 
  We gaan ook brainstormen over mogelijke tegenprestaties. We bespreken ook hoe je een online campagnepagina kunt aanmaken op crowdfundingvoornatuur.nl of voorjestadsie.nl en hoe je ervoor zorgt dat je supporters ook langer betrokken blijven.

Aanmelden
Via de inschrijfknop op deze pagina kun je je aanmelden voor deze workshop op Landgoed Oostbroek in De Bilt. Er is in deze workshop plek voor maximaal 20 personen. Op 24 februari vindt dezelfde workshop online plaats. Doe je liever online mee, meld je dan hier aan.