U bent hier

Wandeling door schitterende Schammer, nieuwe natuur

Datum: 
zondag 1 september 2019 - 13:45 tot 16:00
Locatie: 
parkeerplaats Mixed Hockey Club Leusden
Adres: 
De Schammersteeg 2, 3835 PT Stoutenburg (Leusden)
Prijs: 
gratis

Van oudsher is de Schammer, gelegen naast de A28 en tussen Amersfoort en Leusden, een gebied dat vaak (deels) onder water liep. Geen wonder, want een groot deel van de vijftig tot zestig beekjes en beken van de Gelderse Vallei voeren hun water af via het Valleikanaal en de Eem. Vanuit de visie ‘Venster op de Vallei’ werd de Schammer daarom aangewezen en ingericht als waterbergingsgebied.

Daarnaast heeft Utrechts Landschap van de Schammer een prachtig natuurgebied gemaakt, waar veel ruimte is voor vogels en allerlei planten. Het is dan ook goed toeven in dit gebied.

Tijdens de wandeling door de Schammer vertellen gidsen van het Utrechts Landschap over de betekenis van dit nieuwe natuurgebied: water bergen, recreëren en natuur beleven.

We verzamelen vanaf 13.45 uur, de wandeling begint om 14.00 uur. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Honden kunnen niet mee.

Genoeg te beleven dus, u bent van harte welkom. Heeft u vragen, dan kunt u ons per e-mail bereiken op koetshuisstoutenburg@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden: 
niet nodig