U bent hier

Voortuinkeuring in Hoogland

Datum: 
maandag 15 april 2019 (All day) tot donderdag 21 november 2019 (All day)
Adres: 
Heel Hoogland
Prijs: 
Gratis

De mooiste tuinen van Hoogland
Groei&Bloei keurt al zo'n vijftig jaar voortuinen, in het hele land. In de beginjaren ging het er vooral om dat daardoor de woonomgeving meer fleur kreeg en mensen plezier in tuinieren zouden krijgen. Hoewel dat nog steeds een belangrijke doestelling is, is er een nieuwe bij gekomen.
Immers, groene tuinen dragen bij aan een leefbaar stadsklimaat. In warme zomers zijn wijken met veel groen koeler dan volledig versteende wijken. Bovendien zorgen groene tuinen voor een extra waterberging bij extreme regenval.
In onze afdeling is ook een enthousiaste groep vrijwilligers die tuinen keurt.

Binnenkort gaan ze weer op pad: vrijwilligers van Groei&Bloei afdeling Amersfoort/Leusden. In groepjes van drie of vier bekijken ze voortuinen, dit jaar in Hoogland. Dat doen ze drie keer: rond eind april, eind juni en eind september. Zo krijgen ze een goed beeld van de tuinen in de drie tuinseizoenen: voorjaar, zomer en herfst. Er wordt gelet op meerdere aspecten: beplanting, tuinontwerp, onderhoud, kleurgebruik, wintergroen e.d. En dat in drie seizoenen.

Eind april/begin mei vindt dus het eerste bezoek plaats. De eigenaren van tuinen die in aanmerking komen voor een nominatie krijgen hiervan bericht. Deze tuinen worden nogmaals bezocht in de zomer en in de herfst. Alle keren worden foto’s gemaakt en een scorelijst ingevuld.

Op 21 november vindt in Het Groene Huis in park Schothorst de prijsuitreiking plaats. Dat is elk jaar een leuke avond, waarbij de foto’s worden getoond en een presentatie wordt gegeven van de bijzondere aspecten van de gekozen voortuinen.

Heeft u een mooie voortuin in Hoogland? Dan hoeft u niet verbaasd te zijn als u een groepje vrouwen bij uw tuin ziet stilstaan, overleggen en foto’s ziet maken. En….u heeft nog tijd om aan de slag te gaan!
www.amersfoort.groei.nl

Aanmelden: 
Niet nodig