U bent hier

Tentoonstelling over Stadsbomen

Datum: 
vrijdag 19 oktober 2018 - 16:00 tot maandag 29 oktober 2018 - 17:00
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Welkom in de herfstvakantie bij de tentoonstelling ‘De stadsboom vertelt’. 
Openingstijden

 

De bezoeker wordt meegenomen in een verhaal van een boom die vertelt over de bijzondere manieren van bomenplanten in de stad, de verzorging en de waarde van bomen. Om een boom een goede plek te bieden, worden er steeds meer technieken ontwikkeld om de groeiplaats duurzaam te verbeteren en de boom een plek te geven om tot volle wasdom te kunnen komen.

 

Tijdens de tentoonstelling zijn verschillende (kinder) activiteiten in het thema van een boom. De meeste activiteiten zijn doorlopend en gratis. Voor activiteiten zoals wandelstokken maken, tipi maken of lepel snijden moet men zich van te voren inschrijven (zie tabel onderaan)

De bezoekers kunnen een nieuwe wandeling langs de bijzondere bomen op Het Landgoed Schothorst maken. Het wandelboekje ‘De verhalen van onze bomen’ ligt bij de balie van Het Groene Huis.

 

Het werk van enkele Amersfoortse houtbewerkers is ook te zien op de tentoonstelling. Frank Driessen en zijn bedrijf Passie voor hout geeft hout van oude bomen een tweede leven. Hij maakt kunst en cadeaus van hout. Ook Ruben van der Scheer laat zijn meubels en 'objecten' zien. Er zijn houten lepels van Eemlepel en werk van Frank Brouwer van Ambachtelijk houten botenbouw centrum is prezent.

 

De tentoonstelling laat zien wat een boomveiligheidscontrole is; wat voor- en nadelen van een boom in de stad zijn en hoe aanplant en beheer geregeld is. Eén boom op een goede plek is beter dan bijvoorbeeld vier bomen op een parkeerplaats met veel bestrating. De gemeente Amersfoort vindt het belangrijk dat er ook in het stedelijk gebied veel ruimte is voor groen. Zeker met het veranderende klimaat kunnen bomen een belangrijke bijdrage bieden tegen bijvoorbeeld hittestress.