U bent hier

Teenslipperbeelden

Datum: 
woensdag 28 november 2018 - 10:00 tot zondag 1 september 2019 - 16:30
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21
Prijs: 
gratis
Twee dieren van Ocean Sole zijn te zien in Het Groene Huis

Hoe afval weer mooi wordt - het verhaal van The Flipflop Recycling Company

 

Ocean Sole zet zich in om afgedankte teenslippers een tweede leven te geven. De aangespoelde teenslippers worden verzameld en schoongemaakt. Vervolgens toveren de creatieve Keniaanse kunstenaars ze om tot teenslipperbeelden. Bijvoorbeeld tot de giraf en de olifant die nu in Het Groene Huis te zien zijn.

 

Zo wordt beeld voor beeld milieuvervuiling tegengegaan en werkgelegenheid gecreëerd. Inmiddels zijn er in Kenia meer dan 100 mensen aan het werk voor Ocean Sole. Zij verdienen eerlijk inkomen en kunnen een goed leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. Daarnaast kunnen creatieve projecten worden opgezet om de lokale bevolking testen maar leren over het belang van recycling.

 

Afval wat in zee drijft, wordt door zeestromingen meegevoerd en blijft vaak achter op een plek waar deze bij elkaar komen, dit wordt de Plastic Soep genoemd. De Plastic Soep is een groot ‘eiland’ van drijvende plastics dat zich heeft gevormd in de oceanen. Door het zoute zeewater en ultraviolet licht valt dit plastic langzaam uiteen in heel fijne stukjes. De aangespoelde teenslippers worden verzameld en schoongemaakt door medewerkers van Ocean Sole. Vervolgens worden de teenslippers tot grote blokken gelijmd, waaruit het creatieve team van ambachtslieden de mooiste beelden houwt. Olifanten, giraffen, leeuwen, neushoorns en nog veel meer bekende dieren van de Afrikaanse savanne komen tot leven uit de teenslippers. Iedere Ocean Sole kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialisme. De ene kunstenaar is bijvoorbeeld beter in het vormen van de allerkleinste modellen, terwijl de ander zich waagt aan de grootste creaties! Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo'n 500.000 teenslippers. Daarnaast creëert Ocean Sole meer bewustzijn onder de lokale bevolking door met de opbrengsten van de kunstwerken voorlichting te geven over vervuiling, recycling en andere recycle projecten te financieren.

Meer info: www.oceansole.nl