plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

Ontmoetingsavond Zelfbeheer

Datum: 
dinsdag 18 oktober 2022 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Het Groene Huis
Adres: 
Schothorsterlaan 21, Amersfoort
Prijs: 
gratis

Er zijn door Amersfoorters in de afgelopen jaren al veel zelfbeheerinitiatieven gerealiseerd in  de openbare ruimte. Daar zijn we blij mee, trots op en dat willen we vieren. We willen heel graag met iedereen die betrokken is bij een zelfbeheer initiatief delen wat voor moois er door bewoners van Amersfoort tot stand is gekomen. De avond begint om 19.30. Vanaf 19.00 is er een inloop met koffie en iets lekkers.

 

In het eerste deel van de avond maken we kennis met elkaar. In het bijzonder hebben we de initiatiefnemers van twee mooie zelfbeheerprojecten gevraagd hun initiatief te presenteren. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Na een pauze, willen we graag in kleinere groepen met elkaar in gesprek. Want in het coalitieakkoord staat dat er extra ondersteuning en/of middelen moeten komen voor mensen die een groen bewonersinitiatief willen starten. Dat is natuurlijk positief en we willen daar graag een goede invulling aan geven. Daarom willen we de betrokkenen vragen ons te vertellen hoe zij de ondersteuning en samenwerking met de gemeente en andere organisaties rond zelfbeheerprojecten vinden/vonden gaan: wat gaat goed en wat kan beter. En waar lopen zij tegen aan bij de fase waar hun project nu in zit. Samen kunnen we dan bedenken hoe we de ondersteuning van zelfbeheerinitiatieven kunnen verbeteren.  

 

Er is die avond trouwens nog iets waar we bij stil willen staan: het vertrek van Ton de Jong die de afgelopen jaren bij veel initiatieven betrokken is geweest. Deze avond draagt hij het stokje over aan Dorien Nooitgedagt.

We gaan zoveel mogelijk bewoners die betrokken zijn bij een bewonersinitiatief direct uitnodigen. Daarnaast vragen we iedereen met een zelfnbeheerproject die graag wil komen, te mailen naar groenestad@amersfoort.nl . Vermeld dan naast je naam ook de plek of naam van je zelfbeheerinitiatief. 

 

 

Aanmelden: 
verplicht: via groenestad@amersfoort.nl