plattegrond Landgoed Schothorst
huur ruimtes

U bent hier

NMU Training tot Energie-coach

Datum: 
donderdag 14 oktober 2021 - 19:30 tot 21:30
Adres: 
Amersfoort en Veenendaal. Adres volgt bij inschrijving.
Prijs: 
gratis

Ben je al aardig bezig met energiebesparen en vind je het om anderen daarmee op weg te helpen? Maar zou je daar nog wel wat handvatten bij kunnen gebruiken? NMU organiseert in oktober een training tot Energie-coach. 

In twee avonden (14 oktober 2021 in Amersfoort en 28 oktober in Veenendaal) leer je hoe je als energie-coach mensen kunt helpen energie te besparen en leer je op een doeltreffende en prettige manier het gesprek aan te gaan. 

 

14 oktober Simpele energiebesparende maatregelen 

Energiebesparende maatregelen variëren in vorm en kosten. Er zijn een hoop maatregelen, die makkelijk uitvoerbaar zijn zonder hoge kosten. Deze maatregelen brengen je maandelijkse energierekening omlaag. Tijdens deze training leer je van JMA meer over het energieverbruik in een huishouden. Zo krijg je inzicht in het verbruik van verschillende apparaten in huis en hoe dit terugkomt in de energierekening. Vervolgens lopen we langs verschillende simpele maatregelen om het energiegebruik (en dus ook de rekening van bewoners) te verlagen. Zo leer je over verschillende tips die je bewoners kunt geven om op apparaten in huis te besparen. Naast de maatregelen komen ook een aantal nieuwe gewoontes aan bod waarover je bewoners inzicht kunt geven.

 

28 oktober Gesprekstechnieken 

In de training gesprekstechnieken behandelen we de opbouw van een goed gesprek, inclusief een goede voorbereiding en afronding. Daarin kijken we naar het proces hoe je het hele huis qua energiebesparing en/of opwek goed in kaart kunt brengen. Maar veel belangrijker is om het gesprek ook volledig af te stemmen op de bewoner. En dan blijkt het iedere keer toch anders…

 

De training is kosteloos voor energiecoaches in de regio Amersfoort en Foodvalley (Veenendaal, Renswoude en Rhenen). De trainingen vormen één geheel, om aan de slag te gaan als energiecoach heb je beide trainingen nodig. Indien de reisafstand te ver is kun je (deels) online deelnemen aan de trainingen. De Trainer is JMA (De Jonge Milieu-Advies). Aanmelden kan via deze link

 

De energiecoach-trainingen worden mogelijk gemaakt door OER!; het ondersteuningsprogramma Energie-initiatieven in de regio Amersfoort en FoodValley, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht met als doel om energiebesparing bij bewoners te versnellen.

Voor meer energie trainingen Kijk hier.

Aanmelden: 
verplicht