U bent hier

Natuurwandeling ‘Herfst in bos Birkhoven’

Datum: 
zondag 4 oktober 2020 - 13:45 tot 16:00
Locatie: 
Birkhoven
Adres: 
Birkhoven, Barchman Wuijtierslaan
Prijs: 
gratis

Wandel 4 oktober mee door de natuur van het prachtige bos Birkhoven, waarbij je onder leiding van de gidsen van het Utrechts Landschap meer hoort over de geschiedenis en het ontstaan van het bos en de omgeving. 

 

De wandeling gaat van start aan de Barchman Wuijtierslaan (BW laan) bij infobord Utrecht Landschap en de groep verzamelt om 13.45 en vertrekt om 14.00 uur. De wandeling vindt plaats onder leiding van gidsen van Utrecht Landschap. 

 

In Birkhoven is de bosvijver een bekend attractiepunt voor de vaste bezoeker, in de crisisjaren 1930-1935 aangelegd als werkverschaffingsplan, net als de uitzichtheuvel en het bosbad. In het bos Birkhoven wordt er ingegaan op de verschillende boomsoorten die er zijn en de dieren die er leven. Bovendien krijg je meer te horen over het ontstaan van de Bosvijver en de Uitzichtheuvel. Vervolgens zal er naar het Pinetum (een naaldbomentuin) worden gewandeld om vanuit daar terug te wandelen naar het vertrekpunt.   

 

Aanmelden is wegens Corona verplicht. Meld je dus optijd aan er is een beperkt aantal plaatsen. Envergeet niet bij het aanmelden het aantal personen te melden dat mee komt wandelen en op welk nummer je bereikbaar bent.

Aanmelden: 
verplicht: koetshuisstoutenburg@gmail.com.